Tőkés Lászlóék perelik a „magyar vírusveszélyről” értekező bukaresti elemzőt


Tőkés László és Kincses Előd a marosvásárhelyi sajtótájékoztatón • Fotó: Krónika, Haáz Vince

Szerző: Szucher Ervin

"Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke pénteken Marosvásárhelyen, Kincses Előd ügyvéddel rendezett sajtótájékoztatóján elmondta: a román 'geopolitikus' tette egyértelműen magyarellenes cselekedet, mely világosan illeszkedik bele a román államhatalom kirekesztő, megbélyegző, romboló politikájába. 'Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a román tudományosság és oktatás legmagasabb fórumain Dan Dungaciuhoz hasonló személyek trónoljanak, akik egyértelműen magyarellenes célzattal teszik, amit tesznek. Ez nem méltó sem a tudományossághoz, sem a románsághoz' – állapította meg Tőkés László.

 

Kincses Előd az Információs Hadviselést és Stratégiai Kommunikációt Elemző Központot (LARICS) is irányító Dan Dungaciu ellen indított per kapcsán elmondta: a Román Akadémia alkalmazottjáról van szó, aki ráadásul a Bukaresti Egyetemen oktatja és a központi sajtóban „terjeszti ártalmas nézeteit”.

Az említett írásában egyfajta „terjedő magyar vírusként” mutatta be az anyaországból Erdélybe érkező állami támogatásokat, melyek – a jogvédő meglátása szerint – nemcsak az erdélyi magyarokat segítik, hanem minden, a régióban élő állampolgárt.

'Ezeknek a támogatásoknak hála mindenki jól jár, aki magyarok által lakott területen él' – mondta az ügyvéd, majd hozzátette: Dungaciu írásában tudatosan és fondorlatosan támadta a magyar közösséget, az erdélyi magyarságot kedvező helyzetbe hozó támogatási rendszer ellehetetlenítésén munkálkodva. Tőkés és Kincses teljesen szakmaiatlannak és etikátlannak tartja, hogy valaki Horthy Miklóson, Wass Alberten és a velük kapcsolatba hozott Kós Károlyon keresztül támadja a gazdaságfejlesztési programot. Annál is inkább, mivel a román akadémikus állításai számos valótlanságot tartalmaznak."

A teljes cikk itt olvasható: kronika.ro

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog