Az olvasási kedvet serkentené a Magyar Nemzeti Írószövetség

Szerző: Magyar Nemzet

MÁRAI KRÚDYKÉNT

Könyvet a kézbe! Hirdetett pályázatot a közelmúltban alakult Magyar Nemzeti Írószövetség. Céljuk a könyvolvasási kedv serkentésére. Mint írják: Első fokon a Márai Sándor Szindbád hazamegy című regényében megfogalmazott magyarságtudat a témánk. A pályázónak hat-nyolc oldal terjedelemben 2020. augusztus 31-ig kell beküldenie munkáját a következő e-mail címre: magyarnemzetiiroszovetseg@gmail.com vagy postacímre: 1114 Budapest, Bartók Béla út 31. III. emelet, MÚK-székház.

Békésen haladni egymás mellett

Szerző: Vargha Márton

A társadalom nem egyforma egyedekből áll, mint mondjuk egy sakk-készlet figurái, hanem egyénekből. Egyénekből, akik – ebben azért megegyeznek – még vesztegzárkor sem maradnak folyamatosan veszteg, hanem helyet változtatnak, mozognak, közlekednek.

Az EMSZ bemutatta esztelneki polgármesterjelöltjét

Fotó: Iochom István

A koronavírus-járványt megelőzően mutatta be az Erdélyi Magyar Szövetség torjai és kézdivásárhelyi polgármesterjöltjét, tegnap pedig a kézdivásárhelyi Erdélyi Magyar Néppárt székházában Salamon Balázs, a pártszövetség esztelneki jelöltje mutatkozott be. A sajtótájékoztatón Bálint József, az EMNP megyei elnöke, a pártszövetség megyei koordináló testületének vezetője és két esztelneki önkormányzati képviselőjelölt, Csavar Attila és Babos László is jelen volt. Mindketten az RMDSZ-ből igazoltak át a pártszövetségbe.

Ki kell állni mellettük

Szerző: Bedő Zoltán

A Brassói Bíróság július 2-án ismét elutasította a terrorista bűncselekmény elkövetésének kísérletével vádolt, és az erre utaló bizonyítékok hiányában is 5 év letöltendő fegyházra ítélt Beke István feltételes szabadlábra helyezési kérelmét. Ráadásul úgy határoztak, hogy legközelebb csak egy fél esztendő elteltével, vagyis 2021. január 1 után kérelmezheti újból a rá kirótt börtönévek lerövidítését.

A digitális diktatúra magasabb fokozatba kapcsol

 

Szerző: Lánczi Tamás

 

Ebben a szép új világban már nincs szükség államra, hiszen a szabályszegők megbüntetéséhez nem kell többé hatósági beavatkozás: a rendfenntartás új eszközei a megbélyegzés és a bojkott – és ha ezekkel nem tudnak célt érni, akkor jöhet a fosztogatás, gyújtogatás, fizikai agresszió

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog