Publicisztika

A fejlődő céhes város

Kézdivásárhely hosszú távú stratégiai fejlesztésének kidolgozásáról számolt be sajtótájékoztatón Szilveszter Szabolcs alpolgármester. Abban a szerencsés helyzetben Kézdivásárhely, hogy Románia azon négy municípiuma közül az egyike amelynek a világbank és a fejlesztési minisztérium közösen dolgozza ki  a város hosszú távú fejlesztési tervét - tudtuk meg az alpolgármestertől. 

Magyarokkal gúnyolódtak a német köztévében

Az, hogy vannak vándor madarak, amelyek itt szeretnének telelni, nagyobb média visszhangot kap a nyugati médiában, mint az, hogy a német köztévé gúnyolódik a magyar, és lengyel emberekkel. Olvasom, hogy kivágtak két csillagot az Európa Unió zászlójából jelezve, hogy ketten nem tartoznak bele. A riporter úgy beszélt a lengyelekről és a magyarokról, mintha valamilyen mételyek lennének az unióban, és másoknak több pénz jutna ha nekik nem kell adjanak, hozzátéve, hogy nem  adnak hozzá semmit nagy szövetséghez.

Titkos műholdak, milliárdosok és államok harca az űrpályákért – Mi zajlik a fejünk fölött?


Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén 2020. szeptember 3-án. Fotó: MTI/EPA/Alexander Becer

 

Szerző: Mizsei Bernadett

"A vadnyugatot és a gyarmatosítás hajnalát idézi az, ami most a fejünk felett zajlik: akinek nagyobb az eszköztára, az birtokolja a területet. Az emberiség elképesztő intenzitással indul el az őt körülvevő világűr hasznosítása felé – mondta el lapunknak adott interjújában Ferencz Orsolya Ildikó. Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos szerint a milliárdos befektetők által fellőtt műholdak jóformán ellehetetlenítik a csillagászati vizsgálatokat, és az űrszemétképződés is tovább fokozódik, pedig így is rendkívül súlyos a helyzet. Ez az áldatlan állapot pedig a jövőben sem fog megoldódni, a nemzetközi közösség egyelőre nem képes úrrá lenni a helyzeten.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog