Publicisztika

A Fidesz és a Néppárt – egy szövetség kifulladása

Szerző: Bauer Bence
Mandiner

Kérdés, ezek után marad-e a Fidesz magában a Néppártban, vagy ott is a kilépés mellett dönt.
 
 A szerző a Mathias Corvinus Collegiumnál működő Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója

 Március 3-án az Európai Néppárt (EPP) EP-beli frakciója saját ügyrendét egy 148:28:4 arányú voksolással úgy módosította, hogy a képviselőcsoport kollektíven ki tud zárni tagokat, nem kell külön-külön szavazni. Sokak szerint csak azért módosították a saját eljárásrendjüket, hogy a későbbiekben könnyebben lehessen kizárni a 12 fideszes képviselőt. Csakhogy erre nem kerülhetett sor: a magyar Fidesz-delegáció a döntést követően azonnal kilépett az EPP-frakcióból, s átül a független képviselők közé.

Burgenlandi indiánok


Szerző: Balázs D. Attila
Magyar Nemzet

Ne gondoljuk, hogy az osztrákok jobbak a románoknál, ha a nacionalizmusról van szó

"Románia 2018-ban volt olyan szíves, és a lehető legkegyetlenebb módokon emlékeztetett bennünket Erdély elrablásának centenáriumára. Majd 2020-ban az utolsó balkáni birodalom eltökélte, hogy tovább hergeli a száz éve meglopott Hungáriát: kifundálta, hogy ezután minden év június 4-én megünnepelteti a trianoni tragédiánkat Románia-szerte. És nyilván Erdélyben is, sőt.

Kevésbé fehér

 

Szerző: Bogár László

Magyar Hírlap

A Coca-Cola belsős képzést indított Nézz szembe a rasszizmussal címmel, ahol azt tanították a munkatársaknak, miként legyenek kevésbé fehérek. A kurzus anyagai a LinkedInről szivárogtak ki, de a cég cáfolta, hogy a részvétel kötelező lett volna a dolgozóknak. A szabadon választható tantárgy alcíme az volt: hogy Megérteni, hogy milyen fehérnek lenni, és szembenézni azzal, mit jelent rasszistának lenni.

Hitelesen a vakcinákról

A COVID-19-védőoltás mint tudománykommunikációs kihívás


James Gillray:  „A marhahólyag. Az új oltás csodás hatása”. A korabeli angol Oltásellenes Társaság megrendelte gúnyrajz, 1802. Forrás: British Museum (Wellcome Library).

Müller Viktor biológusnak, az ELTE kutatójának A védőoltások története és napjainkig tartó hatása című előadása az MTA Fiatal Kutatók Akadémiája 2021. február 3-i online konferenciáján (összefoglalás)

Mikor lesz szégyen a heteroszexualitás?

Kép: https://news.gallup.com

A Gallup-felmérés szerint egyre többen azonosulnak az LMBTQ-életmóddal. A történelem megismétli önmagát! Mondják egyesek és remélhetőleg így is van. A római birodalom és kultúra bukása akkor kezdődött amikor minden erkölcsi normát a kialakult családi formákat felrúgták.  

Kifelé a kultúrharccal az Anyaszentegyházból!

Szerző: Kohán Mátyás

Mandiner

Ahol politikusok és újságírók helyeselnek a hozzájuk simuló egyházra, de a templom meg a szeminárium üres, ott rossz az irány.
 Zsigeri viszolygás fűz a francia nyelvhez, mert franciául mindig csak a rossz híreket írják. Franciául szabadították ránk Trianont, franciául nyekereg a guillotine, franciául íródtak azok a szerződések, amelyekben a szocialista kormányok zseniális üzleti érzékkel kiárusították a Nyugatnak a magyar ivóvizet. Rosszízű, tüskés nyelv nekem a francia.

Kaliforniában szintet lépett az elmebaj

 
APÁTI BENCE
Magyar Nemzet
 
 
 
 Poliámor. A szót jól jegyezze meg mindenki, mert a közeljövőben egyre többet fogunk vele találkozni, de előtte elkalauzoljuk kedves olvasóinkat a közelmúltba. Csak hogy ne felejtsünk. Hajlamosak vagyunk ugyanis az ilyesmire. Az pedig nem jó. Nagyon nem.

Tíz évvel ezelőtt a konzervatív – majdnem jóérzésűt írtam – emberek még őszinte döbbenettel figyelték a Pride-nak nevezett homoszexuális gyűléseken felvonuló, tangában és miniszoknyában táncoló férfiakat, néhányan még olyan ocsmányságokra is képesek voltak, hogy az egymást ölelő, női ruhákban riszáló szakállas urakat látva undorodva elforduljanak, és holmi ­bibliai tanításokra, jóérzésre meg keresztény erkölcsökre, konzervatív értékekre hivatkozzanak. Nos, róluk azóta kiderült, hogy a súlyosan transzfóbok táborát gyarapítják.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog