Románia és a fordulat, ki kerekedik felül a buta, vagy a kevésbé buta?

Fotó: timesnewroman.ro

Hamarosan itt lesz november 24 az elnökválasztás második fordulója Iohannis és Dăncilă között kell válasszanak s szavazni vágyók. Az első az elmúlt öt évben azon kívül, hogy folyamatosan szidta a szocialista vezetést (nem jogtalanul) és utazgatott a világban, nem sokat tett az országért.

Most úgy gondolja, hogy a szocialistákat félre teheti és hátradőlhet az elnöki székben és tovább nem kell semmit csináljon. Esetleg a választási programban kitűzött célt folytatja, hogy a szocialista pártot földbe döngöli mert a kampánya erről szólt. Semmilyen programmal nem állt elő, mely az ország első embereként valamilyen kiutat villantott volna fel a mocsárból, melybe taszítottak minket az utóbbi évtizedekben.
Nem mer kiállni a nyilvánosan vitázni, nehogy kiderüljön, hogy a gyűlölet propagandán kívül semmilyen programja nincsen, mint államfő jelölt.
Ezt igyekszik álcázni a semmitmondó üzenetével a közösségi hálón.
"Semmilyen eszmecsere nem létezhet annak a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) a képviselőjével, amely lábbal tiporta a jogállamiságot, megpróbálta letéríteni Romániát az európai útról, egy bűnözői csoport érdekeit szolgálva" - indokolta elutasítását az egy hete kormányon lévő jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) államfőjelöltje.

Pedig nem ártana ha lenne vita a két jelölt között mert legalább kiderülne melyik a kevésbé buta a fagyott arcú nemzetét megtagadó szász, vagy a szőke exkormányfő, aki az anyanyelvét sem ismeri rendesem.

Dăncilă asszonynak a hatalmas egóján kívül nem sok járhat a fejében, hisz megbukott kormányfőként azt képzeli magáról, hogy jó államfő lehet. Annyit azért hozzá tehetünk, hogy a szocialistákat azért még leírni nem lehet.

A kérdés marad a két rossz közti választás elmélete elesik, marad: most a két buta közül kell választani. Az erdélyi magyarok szempontjából: ahogyan mi felénk mondják az „egyik tizenkilenc a másik egy hiány húsz”. Mindkettő utál minket. Az RMDSZ-t elfogadja mindegyik érdekből, tudják, hogy a magyarokat még nem lehet Romániában leírni.

Epilógus
Nekünk magyaroknak érdemes választani?

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog