"Kicsináljuk magunkat", mielőtt mások megtennék azt?

Szándéknyilatkozat az egyesült államokbeli Marymount Egyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem között is

 Az egyesült államokbeli Marymount katolikus egyetem és három külhoni magyar felsőoktatási intézmény vezetője Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés volt elnöke meghívására találkozott Budapesten, ahol szándéknyilatkozatot írtak alá az intézményeik közötti együttműködésről. A nyilatkozatot a külhoni magyar felsőoktatási intézmények részéről Dr. Juhász György, a Selye János Egyetem rektora, Dr. Dávid László, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora és Dr. Fodor Gyula, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorhelyettese írta alá, a Marymount Egyetem részéről az aláíró Dr. Irma Becerra, az egyetem elnöke volt. A kapcsolat célja a Kárpát-medence kultúrájának, történelmének megismerésén kívül elsősorban a modern tudományok területén történő együttműködés, amelyek lehetőséget biztosítanak az oktatók és hallgatók számára ösztöndíjak, kutatási lehetőségek tekintetében. A találkozó létrejötte a Washingtoni Magyar Ház elnöke, Fedor István közreműködésében valósult meg, aki az arlingtoni egyetem boardjának tagja..

 

MPP: Mezei János puccskísérletet kiált, belharcok emésztik a polgári pártot (Bővebben)

– maszol.ro
Személye ellen irányuló puccskísérletként élte meg az MPP országos választmányi ülésén történteket Mezei János, az alakulat országos elnöke, miután a pártból nemrég kizárt Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester javaslatára a testület bizalmi szavazást rendelt el a személyével kapcsolatban. A tavaly megválasztott pártvezér megbuktatása nem sikerült: a 36 fős testület jelenlévő 24 tagja közül tizenketten Mezei mellett, ugyanannyian ellene szavaztak. Megjegyzendő, hogy az elnöknek a saját voksával sikerült elkerülnie egy kínos, éppen a saját „pályáján”, Gyergyószentmiklóson elszenvedett vereséget.

Kelemen Hunor szerint Csomortányi számára „nincs visszaút” (Bővebben)

– transindex.ro, maszol.ro
A náci karlendítést nem lehet kéznyújtásként értelmezni, mondta Kelemen Hunor csütörtökön este a nagyváradi Moszkva Kávézóban tartott Szájkaratén, hozzátéve, hogy bárhol a világon ez lemondással jár, és nem a tények elferdítésével. Az RMDSZ elnöke a közönségből érkező kérdésre válaszolva, annak kapcsán szólalt meg, hogy nemrégiben napvilágot látott egy fénykép, amelyen Csomortányi István, az EMNP elnöke látható náci karlendítés közben. Kelemen úgy véli, hogy az EMNP elnöke az esettel olyan mértékben kompromittálta magát, hogy ebből számára már „nincs visszaút”.

MPP: Mezei János: újratervezésre van szükség a Magyar Polgári Pártban (Bővrbben)

 – maszol.ro
A Magyar Polgári Párt országos és helyi szervezeteinek egyes tisztségviselőit érintő személyi döntésekkel, a vezető funkciókból való leváltástól a párttagság megvonásáig terjedő intézkedésekkel kapcsolatban tartottak szavazást az MPP országos választmányában csütörtök este. Mezei János elnök szerint „döntetlen lett az eredmény”, mégis, a jelenlegi  pártvezetés „pozitívan jött ki” a dologból. Gálfi Árpád, a pártból kizárt székelyudvarhelyi polgármester szerint a választmány elutasította a kizárásokat.

 

Kié lesz jövőre a Brassói Magyar Napok?

. – Krónika
Bár jövő évben érkezne a tizedik, jubileumi kiadásához, bizonytalanná vált a Brassó Magyar Napok jövője, miután két különböző csoportosulás is magának követeli a barcasági magyarság legnagyobb rendezvénysorozatának szervezési jogát. A korábbi szervezőcsapat egy része által egy éve létrehozott Brassói Magyar Napok Egyesület levédette a rendezvény  márkanevét, logóját, míg az eseményt két éve nélkülük megrendező Toró Tamás főszervező ötletgazdaként magáénak tulajdonítja a Cenk alatti magyar ünnepet.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog