Loading

 

Elnézést a kellemetlenségért, a webhely karbantartás miatt

nem frissül.Kérjük térjen vissza később.

2020-ra készülhet el a helembai Ipoly-híd

– MTI, hirek.sk, Felvidék Ma, Új Szó

Új híd épülhet az Ipolyon Helemba és Ipolydamásd község között - jelentette be Szijjártó Péter magyar külgazdasági miniszter és Peter Žiga, a Szlovák Köztársaság gazdasági minisztere Ipolydamásdon szerdán. Az ünnepélyes eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy Magyarország és Szlovákia között a kapcsolat a múltban összetetten alakult, mára azonban olyan jó az együttműködés, amelyre korábban még sosem volt példa. Örvendetesnek nevezte, hogy sok nemzetközi kérdésben is hasonló álláspontot képvisel a két ország vezetése.    

 

Éljen Mátyás! – az idei Kolozsvári Magyar Napokon is

– MTI, Krónika, Erdély Ma, transindex.ro, maszol.ro

A 2018-as Mátyás-emlékév jegyében fog zajlani az idei, kilencedik alkalommal sorra kerülő Kolozsvári Magyar Napok (KMN), az ennek jegyében Vivat Mathias! mottójú rendezvénysorozat újdonságairól és programjairól szerdai sajtótájékoztatóján számolt be Gergely Balázs főszervező és Szabó Lilla programigazgató. Az augusztus 19. és 26. között zajló magyar napokon több formában is tisztelegnek a kincses város nagy szülöttje, Hunyadi Mátyás előtt: a Bánffy-palota kertjében kap helyet például a Mátyás-udvar, ahol napközben reneszánsz programok, régizene-műsorok, a témához kapcsolódó előadások és beszélgetések lesznek, este pedig a koncerteket követő élőzenés afterparty helyszínné változik az udvar.

 

A román titkosszolgálat célkeresztjében

– Halász Csilla – Heti Válasz

Befolyással való üzérkedés vádjával két év nyolc hónap letöltendő börtönre ítélték Kolozsvár volt alpolgármesterét, Horváth Annát. Az ítélet felháborodást váltott ki egész Erdélyben, az érintett fellebbezést nyújt be. Horváth Anna a Heti Válasz újságírójának elmondta: a döntés nem érte teljesen váratlanul, mert megtapasztalta már, hogy ha a román titkosszolgálat (SRI) úgy dönt, Kolozsvár magyar alpolgármesterét nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánítja és el fogja távolítani, ennek mindent képes alárendelni.

(A cikk teljes terjedelmében a Heti Válasz 2018. március 29-i számában olvasható)

 

Erdély

Jogi úton kérnék számon „a kettős mércét alkalmazó” székelyföldi prefektusokat a jogvédők

– Krónika, maszol.ro

 

Kettős mércét alkalmaznak az erdélyi magyarsággal szemben a prefektusok, véli a Romániai Magyar Jogvédő Egyesület. Szilágyi István elnök, kisebbségjogász bejelentette, bűnügyi feljelentéseket készül benyújtani a kormánymegbízottak ellen, megkísérelve jogi úton számonkérni őket. A Romániai Magyar Jogvédő Egyesület szerint a kormánymegbízottak messze meghaladják hatáskörüket és visszaélnek hatalmukkal, vagy éppen tétlenségükkel okoznak csalódást. Mindezt a prefektusoknak az elmúlt hónapokban tapasztalt, a romániai magyarság nyelv- és szimbólumhasználatával kapcsolatos hozzáállásából szűrték le, mutat rá közleményében a civil szervezet.

 

A kisbácsi polgármesteri hivatalban nem akartak beiktatni egy kérvényt, mert az magyarul volt írva

– transindex.ro

A Musai-Muszáj civil szervezet a Facebook oldalán adott hangot felháborodásának, hogy egy Kisbács községi polgármesteri hivatal iktatói részlegében dolgozó Onuț Daniela nevű közalkalmazott felháborodva és lekezelő hangnemben utasította vissza, hogy beiktasson egy magyar nyelven megírt kérvényt! A Musai-Muszáj szerint a történet vége az lett, hogy miután a hivatal titkára meggyőződött, hogy a törvény értelmében mégiscsak kötelesek elfogadni magyar nyelvű kérvényeket is, az iktatóban dolgozó hölgy beiktatta a kérvényt, miközben elmagyarázta, hogy akinek nem tetszik Romániában, az el is mehet Magyarországra.

 

Tánczos Barna: felelőtlenségre vall a román–moldáv egyesülési nyilatkozat

– maszol.ro

Kényes geopolitikai problémához nyúlt felelőtlenül a román parlament, amikor politikai nyilatkozatot szavazott meg kedden, március 27-én, Románia és Besszarábia egyesülésének centenáriumán – állítja Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor. Erre a várt és meg is kapott hurrogás dacára csakis tartózkodással válaszolhatott az RMDSZ – vélekedik a politikus. Tánczos szerint ugyanakkor ez kimondottan merész álom a román társadalom részéről.

 

Gyergyószéken is segítenek a levélben szavazóknak

– szekelyhon.ro

Minden gyergyószéki településen megszervezték a helyi RMDSZ-szervezetek a magyarországi országgyűlési választásokon levélszavazattal részt vevő helyiek segítését. A levélszavazatok összegyűjtését és a főkonzulátusra való beszállítását is vállalják.

 

Nyitva áll a magyar választópolgárok előtt a demokráciaközpont

– szekelyhon.ro

Segítséget nyújt a magyarországi választások levélszavazatához csatolt azonosítónyilatkozat kitöltésében, illetve a levélszavazatok összegyűjtésében az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács. Az útmutatást igénylő választópolgárokat Csíkszéken 20 település 27 helyszínén tudják fogadni.

 

 

Diszkriminatívnak tartja a románok fóruma a magyar állami támogatásokat

– szekelyhon.ro

Ne a magyar kormány támogatásait firtassák a Kovászna megyei román civil szervezetek, inkább szerezzenek finanszírozást a román kormánytól – fogalmazta meg egy szerdai sajtótájékoztatón a Kovászna megyei önkormányzat elnöke. Tamás Sándor arra reagált, hogy a Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Civil Fóruma közleményben kérte számon a megyei önkormányzatot, amiért idén nem támogatja pályázati rendszerben a civil szervezeteket.

 

Több mint félezer tag dönthet Sinka vagy Derzsi elnökségéről

– szekelyhon.ro

A szerdai határidőig összesen két személy, Sinka Arnold és Derzsi László nyújtotta be jelölési dokumentációját a székelyudvarhelyi RMDSZ elnöki tisztségére. Azok pedig, akik ugyancsak szerdán délig beléptek a szervezetbe, vagy aktualizálták tagságukat, részt vehetnek az április 12-én délután öt órától tartandó közgyűlésen – értesít közleményben az RMDSZ udvarhelyszéki szervezete.

 

Nem elég regisztrálni, szavazni is kell!”

– Krónika

Április 7-én este 10 óráig vehetők át a Magyarország csíkszeredai főkonzulátusára kért választási levélszavazatok: az érintett 15 ezer külhoni magyar állampolgár kiszolgálására a főkonzulátus munkatársai meghosszabbított programmal dolgoznak – tájékoztatott a lapcsaládnak adott interjúban Tóth László főkonzul. Mint mondta, a világszerte regisztrált 378 ezer személyből 250 ezer erdélyi lehet, s több mint 150 ezer székelyföldi; nagy részüknek a posta szállítja ki a levélszavazatokat.

 

RMDSZ–MPP-nyilatkozatháború Makfalván

– Krónika

Megromlani látszik az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt közti, amúgy sem felhőtlen viszony Makfalván. A Küküllő-menti nagyközség az egyetlen Maros megyei település, amelyet a polgáriak vezetnek. A kedélyeket egy harmadik fél blogbejegyzései borzolják: a 2016-os választásokon független polgármesterjelöltként indult, és a harmadik helyen végzett egykori MPP-s Orbán Balázs vádak tömkelegével illeti egykori társait.


Felvidék

Újabb dokumentumfilmen dolgoznak a Nyugati fogságban alkotói

– hirek.sk

Lezárult a sikeres vetítéssorozat, mely novembertől márciusig közel 30 helyszínen mutatta be a Nyugati fogságban című dokumentumfilmet. A Fórum Intézet alkotását legutóbb Nagyszarván és Pozsonyeperjesen láthatta a nagyközönség március 23-án. A második világháború után nyugati hadifogságba került leventék sorsáról szóló film rendezőjével, Laczkó Sándorral beszélgettünk a nézői visszhangról és az alkotók további filmjéről. A Fórum Kisebbségkutató Intézet munkatársa, Laczkó Sándor elmondta, hogy a 2017. november 21-i komáromi ősbemutatót követően közel 30 helyszínen vetítették a Nyugati fogságban című dokumentumfilmet, Lévától Pozsonyig.

 

Reformétkeztetés Csatán

– hirek.sk

A csatai kultúrházban a magyarországi CÖF reformétkeztetés projektje keretén belül ételkóstolót és könyvbemutatót tartottak, majd kerekasztal-beszélgetésre került sor. A rendezvény szervezője a Sólyom Gyermekei Polgári Társulás és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége volt. Az utóbbi elnöke, Szőnyi Kinga köszöntötte a résztvevő vendégeket, Buday Péter mesterszakácsot, Heizler Norbertet, a program országos koordinátorát, Cseri Zitát, Nagyölved polgármesterét, illetve Balogh Katalint, Csata képviseletében. Jelen volt továbbá Bublos Andrea Nagyölvedről, Mácsadi Tünde Farnadról és Hudák Gabriella, a csatai Baross Gábor Alapiskola étkezdevezetője is. 

 

Dunaszerdahelyen tanácskozott az SZMPSZ és a Katedra Társaság és Alapítvány

– hirek.sk, Felvidék Ma, bumm.sk

2018. március 26-án Dunaszerdahelyen találkozott a Katedra Társaság és Alapítvány, valamint a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége. A két szervezet kinyilvánította felelősségét és szándékát a szlovákiai magyar oktatásügy minőségének előmozdítása tekintetében. Ennek a gyakorlatban történő megvalósulása érdekében a Katedra Társaság és Alapítvány, valamint a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) vezetősége megegyezett abban, hogy a két szervezet stratégiai partnerként tekint egymásra, ezért a hazai oktatásügyet érintő minden meghatározó kérdésben közösen kívánnak fellépni (közös javaslatok kidolgozása és benyújtása, illetve véleményezése).

 

A Fidesszel kampányolt az MKP elnöke Ajakon

– bumm.sk

Ajak városába a Fidesz-KDNP színeiben konkrétan Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Seszták Miklós miniszter érkeztek egy alapkő-letételre. Az északkelet-magyarországi városkában a helyi orvosi rendelő kerül átalakításra. Lakásokat alakítanak ki benne fiatal családok részére, EU-s forrásból. Ennek az alapkövét rakta le a két kormánypárti politikus. Az alapkő-letétel után Semjén és Seszták lakossági fórumot tartott a helyi művelődési házban. Menyhárt József, az MKP elnöke a fotók alapján csak a lakossági fórumon kerül a képbe.

 

Gubík László: Azt támogatjuk, akinek Magyarország az első, mert nekünk a Felvidék az első

– Felvidék Ma

Közös nyilatkozatban áll ki a magyar kormány mellett öt Kárpát-medencei magyar ifjúsági szervezet, köztük a felvidéki Via Nova is. Az ifjúsági szervezetek képviselői arra buzdítanak minden magyar fiatalt, hogy aki teheti, vegyen részt a magyarországi országgyűlési választáson. Az erről szóló nyilatkozatot kedden Budapesten írta alá Böröcz László, a Fidelitas elnöke, Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Ifjúsági Szervezetének vezetője, Fehér Szabolcs, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Ifjúsági Fóruma, Gubík László, a felvidéki Via Nova Ifjúsági Csoport és Oltean Csongor, az erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) képviselői.

 

 

Közel az egymillió aláíráshoz, de még folytatnunk kell!

– Felvidék Ma

Minority Safe Pack honlap tájékoztatása szerint már csak néhány tízezer aláírás szükséges az egymillió aláíráshoz. Az őshonos kisebbségek európai jogvédelme érdekében indított európai polgári kezdeményezés sikeréhez az is szükséges, hogy az Európai Unió legalább hét országában összegyűjtsék a meghatározott minimális aláírást. Ezt eddig kilenc ország teljesítette: Bulgária, Dánia, Horvátország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia, Spanyolország, Szlovákia. És van még néhány ország, melyekben egy-egy huszáros hajrával akár még emelhetik is ezt a számot.

 

Bugár Béla az Új Szó Stúdióban – első rész: Lehet-e harcolni a Smerrel a korrupció ellen?

– Új Szó

Miért fogadták el ilyen sietve a Pellegrini-kormány programját? Miért nem fogalmazott meg az új kabinet új célokat a Kuciak-gyilkosság után? Bugár Béla, a Híd elnöke volt az Új Szó Stúdió vendége. A beszélgetés további részeit hamarosan közzéteszik.

 

Kovács Koppány lett a Csemadok somorjai alapszervezetének elnöke

– Felvidék Ma

Kovács Koppány már több, mint egy évtizede dolgozik a Csemadok somorjai alapszervezetében, s közel tíz évig volt a szervezet alelnöke. Idén az eddigi elnök, Nagy Péter bejelentette, hogy már nem kíván indulni a pozícióért, így a vezetőség Kovács Koppányt javasolta elnöknek, akit az évzáró taggyűlés március 11-én meg is szavazott, így portálunk immár elnökként faggatta a Rómeó Vérzik frontemberét.

 

A helyi márkák hiánya és Pozsony hatása

– Felvidék Ma

Huszonhét beszélgetés megrendezését tervezi országszerte a Libertate Termék és szolgáltatás címmel. Március 28-án Vőkön, a hatodik helyszínen a Szenci járást, mint kistérséget vizsgálták a régió vállalkozóival karöltve. Duray Rezső, a Magyar Közösség Pártja járási elnöke köszöntötte a szervezők nevében a résztvevőket, aki kiemelte: gazdasági előadás már ősszel is volt a régióban, ahol a Baross Gábor Alapítvány mutatta be a gazdaságélénkítő programot, amelynek köszönhetően a Szenci járásból is többen kaptak támogatást.

 

Hat évtizedre tekint előre - Beszélgetés Kelemen Lászlóval

– hirek.sk

Kelemen László népzenész, zeneszerző, a budapesti Hagyományok Háza főigazgatója, a Fölszállott a páva népzene- és néptánc-vetélkedő egyik megálmodója. Gazdag életpályája Gyergyóditróból indult. A Hagyományok Háza Hálózat egyéves születésnapján kérdezték eredményeiről, terveiről.

 

Vajdaság

 

A Rákóczi Szövetség 450 csomagot hozott a leendő elsősöknek Vajdaságba

- Pannon RTV

A Rákóczi Szövetség jóvoltából április elsejéig 450, szórványvidéken élő leendő vajdasági magyar elsős kap ajándékcsomagot. A csomagosztás Bánátban kezdődött Nagykikindán és Nagybecskereken. A szülők elhatározását erősítik az anyaországból érkező támogatások, a leendő elsősök pedig örülnek az ajándéknak.

 

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Ifjúsági Konferencia vajdasági régiója

- Pannon RTV

Az Újvidéken megtartott gyűlést követő sajtótájékoztatón a vajdasági tagszervezetek beszámoltak tevékenységükről, eredményeikről és a jövőbeli terveikről. A Magyar Ifjúsági Konferencia hasonló értékrendű ifjúsági szervezeteket tömörít a Kárpát-medencében. Az ernyőszervezet tagállománya jelenleg több mint 50 ifjúsági szervezetből áll. A vajdaságiak célkitűzései között a regionális találkozók rendszeresítése, valamint közös programok megvalósítása szerepel.

 

Felújítják Újvidéken a Magyar Szó székházát

- Pannon RTV

Újvidéken a Magyar Szó napilap székházát újítják fel a magyar kormány támogatásával. A tartományi székvárosban élő mintegy 10 ezer magyar számára ez egy jelentős befektetés – hangzott el a Vajdasági Magyar Szövetség lakossági fórumán tegnap este. A jelenlegi magyar kormány a hatalomra kerülésének pillanatától mindent megtett annak érdekében, hogy a kettős állampolgárság és a könnyített honosítási eljárás mellett folyamatosan támogassa a határon túl élő magyar kisebbséget – mondta Erdély Lenke, a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki szervezetének elnöke.

 

Akár 800 ezer dinár értékben lehet pályázni a Prosperitati Alapítványnál

- Pannon RTV

Mind több az érdeklődő a start-up pályázatok iránt a Prosperitati Alapítvány 5. pályázati körében. Az idén ugyanis a mezőgazdasággal kapcsolatos pályázatok mellett a pályakezdők is átadhatják kérelmeiket a vissza nem térítendő támogatásokra. A pályázati feltételeket tegnap Temerinben ismertették az érdeklődőkkel. A temerini Ifjúsági Otthon nagyterme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. Nem csoda, hisz az első négy körben a dél-bácskai körzetben 222 nyertes pályázó között csaknem 138 millió dinár vissza nem térítendő támogatást osztottak szét.

Vajdaság

 

A VMDK megszervezi a válaszborítékok 2018. április 8-i célbajutását

– Pannon RTV

 

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége felkéri a magyar állampolgársággal rendelkező délvidéki magyarságot, hogy minél tömegesebben vegyenek részt a magyarországi parlamenti választásokon. A párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében aláhúzzák: szavazataikkal támogassák azokat a jobboldali politikai pártokat akik lehetővé tették a magyar állampolgárság kiterjesztését a külhoni magyarság részére, valamint maradéktalanul támogatják a délvidéki magyarság valós és teljeskörű önkormányzatiságát. A VMDK közleménye szerint megszervezik a válaszborítékok összegyűjtését és célba juttatását is.


Kárpátalja

Soltész István egyéni tárlat nyílt a Rákóczi-főiskolán

– karpatalja.ma

A Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társasága (RIT) és a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola közös szervezésének köszönhetően Soltész István egyéni kiállítása nyílt meg a Rákóczi-főiskola Gross Arnold termében március 28-án a Rákóczi-napok programsorozat keretében.

 

Közel 50 produkció az „Által mennék én a Tiszán…” népdaléneklési versenyen

– karpatalja.ma

Huszonharmadik alkalommal tartották meg az „Által mennék én a Tiszán…” népdaléneklési versenyt a Rákóczi-főiskolán március 24-én. A programon közel 50 produkció – szóló és ének­együttes kategóriában – méretett össze egymással. Az idei vetélkedő a budapesti Vass Lajos népdaléneklési verseny elődöntője is volt egyben, mely után a legjobbak automatikusan bekerültek a budapesti rendezvény döntőjébe.

 

Nemzetközi konferencia a Tisza ETT szervezésében

 – Kárpátalja

Múlt csütörtökön, március 22-én Ukrajna euro-atlanti integrációjának segítése Kárpátalja példáján keresztül címmel nemzetközi konferenciát szervezett a Tisza Európai Területi Társulás (ETT) Kisvárdán a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány támogatásával. Az összejövetel célja az európai értékekre alapozva bemutatni a régió fejlesztését célzó lehetőségeket és konkrét javaslatokat, valamint a történelmi-gazdasági helyzetből kiindulva támogatni az együttműködést a közigazgatási, gazdasági és művelődési szférákban.

 

Traktoros felvonulás Szürtében

– Kárpátalja

 

A magyar kormány 2016-ban beindította az Egán Ede Gazdaságfejlesztési Programot, melynek fő célja a kárpátaljai magyar gazdák támogatása. Az anyaországi gazdaságfejlesztési támogatásoknak köszönhetően Kárpátalja-szerte több ezerrel nőtt a vállalkozások száma. A program keretében 2017-ben különböző kategóriákban több mint kétezer-ötszázan nyertek támogatást. Az ungvári járási Szürtében 23-an pályáztak sikeresen traktorok, illetve kapcsolt eszközök beszerzésére. Szombaton, március 24-én látványosan fejezték ki köszönetüket a gazdák. A település Ungvár felőli határában lévő ikerbenzinkút területén gyűltek össze, majd a magyar zászlót kitűzve végighajtottak Szürte utcáin.

 

Erős közösségekre van szükségünk

– Kárpátalja

A KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezete (UKSZ) március 24-én Csapon, a járási rendezvényteremben tartotta meg soros közgyűlését. A 125 küldöttből 118 fő jelent meg, így a gyűlés határozatképes volt. Jelen volt Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, Gulácsy Géza alelnök, Bátori József megyei képviselő, Kántor József és Bujdosó Erzsébet járási képviselők.

 

A magyar zászló és címer ünnepe – díjkiosztó ünnepség Magyarország Beregszászi Konzulátusán

– Kárpátalja

2018. március 26-án került sor a beregszászi magyar konzulátuson a magyar zászló és címer ünnepe alkalmából meghirdetett rajzpályázatok díjkiosztó ünnepségére. A díjkiosztót Beke Mihály András magyar konzul nyitotta meg, aki köszöntötte a meghívott vendégeket és a jelenlévőket. A nemzeti összetartozás jegyében a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közösen hirdették meg immár negyedik éve a magyar zászló és címer ünnepe alkalmából a gyermekrajz- és esszépályázatot a Kárpát-medence gyermekei számára, amelyre óvodás kortól egyetemistákig bárki nevezhetett.

 

Muravidék

Aláírták a gazdaságserkentésről szóló szerződést

– nepujsag.net

Zdravko Počivalšek gazdaságfejlesztési és technológiai miniszter, valamint Horváth Ferenc, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának elnöke a minisztérium székhelyén kedden aláírta a magyar nemzeti közösség gazdaságserkentési szerződését és az idegenforgalmi fejlesztések szerződését is. Idén ezekre a célokra 260 ezer, illetve 320 ezer eurót irányoztak elő.

 

Lakitelken a művelődési intézetek vezetői

– nepujsag.net

A hét végén a Lakiteleki Népfőiskola adott otthont a Nemzeti Művelődési Intézet „Érték – közösség” című szakmai konferenciájának, melynek keretében a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal találkozójára is sor került. A Lezsák Sándor és a Népfőiskola védnöksége alatt zajló kétnapos konferencia a települési értéktárak kialakításának eddigi tapasztalatait, a már kialakult hazai jó gyakorlat meghonosulását összegezte.

 

Vége a nehéz időszaknak, új utak nyílnak

– nepujsag.net

vidék Hangzott el a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet (MNMI) és a művelődési egyesületek, műkedvelő csoportok vezetőinek megbeszélésén a Bánffy Központban a múlt héten, amelyen Horváth Ferenc muravidéki és Vida Törnar Judit lendvai magyar önkormányzati vezető is részt vett. A két politikus felszólalásában a 2017-es év nehézségeiről szólt, amelyet sikerült leküzdeni, s a tavalyi évet az intézetnek már pozitív nullával sikerült zárni, így a 2018-as évben merészebb tervekkel indulhat a műkedvelés. 

 

Magyar Program az Idősebb Polgárok Otthonában

– nepujsag.net

A Lendvai Idősebb Polgárok Otthonában március 23-án elindult a Magyar Program. A programsorozatot a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség és a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatja, az ötletgazda és a szervezője dr. Gróf Annamária magyar nyelvi szaktanácsos. A program célja, hogy az otthonban legyen magyar nyelvű és jellegű rendezvény, amelyre ellátogathatnak a magyar anyanyelvű vagy a kétnyelvű lakók.

 


Őrvidék

Református húsvéti istentisztelet Bécsben

–volksgruppen.orf.at

Az Ausztriai Magyar Református Lelkigondozó Szolgálat több húsvéti istentiszteletre és találkozóra hívja a tagokat, híveket - őket a húsvéti ünnepkörben az úrvacsora közösségébe is várják.