Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 

A hagyományokhoz híven 1990 óta minden évben a Kézdiszék is a város főterén ünnepi felvonulással emlékezik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára. Jelen vannak a falvak lakói élükön a polgármesterekkel, a hagyományőrzők, a lovashuszárok. 

Idén a hagyományőrzőket a Vetró András százados vezette XV. Határőrség és Hagyományőrző Csapat, a Szegedi 3-as Honvédzászlóalj Vass László ezredes vezetésével, a Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület kézdiszéki gyalogezrede Lukács Botond hadnagy vezetésével és a XV. Székely Határőr gyalogezred gelencei szakasza képviselte. Hozzájuk csatlakoztak a Tuzson János hagyományőrző társaság bélafalvi szakasza Boldizsár Béla vitéz százados vezetésével és a tápióbicskei tüzérek. A Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület kézdiszéki csapata Pál Olivér, hagyományőrző huszárhadnagy vezetésével hat lovassal érkezett a Gábor Áron térre. A következőkben felvonultak a kézdiszéki falvak.