Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” 


Peti Botond magyartanár díjazza Szakács Anettet Tofán Levente felvétele

Peti Botond magyartanár díjazza Szakács Anettet TOFÁN LEVENTE FELVÉTELETizennyolc kézdivásárhelyi általános iskolás tanuló jelentkezett az ötödik alkalommal a Vigadóban megszervezett március 15-ei szavalóversenyre, legtöbben a Molnár Józsiás-iskolából, de volt köztük versenyző a Petőfi Sándor- és a Turóczi Mózes-iskolából, valamint a Nagy Mózes Elméleti Líceumból is. A legügyesebb versmondó idén Szakács Anett (felvételünkön), második díjjal jutalmazták Kaján Botondot, harmadikkal Lőrincz-Ugron Csengelét.

 

A március 15-ei szavalóverseny zsűrijében Simon Anikó és Peti Botond magyartanárok, valamint Ménessy Kinga Kitty, az önkormányzat munkatársa, a március 15-ei ünnepség főszervezője foglalt helyet. Az első és második díjast illetően egyértelmű döntés született, így a Gábor Áron téri központi ünnepségen a Molnár Józsiás-iskola V. osztályos diákja mondhatja el Petőfi Sándor Szörnyű idő című versét. Felkészítője Gyergyai Zsuzsa magyartanár volt. A második helyezett Kaján Botond, a Petőfi Sándor-iskola VI. osztályos tanulója, őt Fazakas Enikő segítette munkájában. Kaján Botond az önkormányzat által szervezett díszvacsorán mondhatja el szavalatát. A harmadik díjas Lőrincz-Ugron Csengele ötödikes a Molnár Józsiás-iskolában, továbbá dicséretet kapott a nyolcadikos Nánia Hilda a Nagy Mózes Elméleti Líceumból. A díjazottak oklevélben is ajándékcsomagban részesültek.

Iochom István

 

Háromszék