Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” Kelemen László népzenész, zeneszerző, a budapesti Hagyományok Háza főigazgatója, a Fölszállott a páva népzene- és néptánc-vetélkedő egyik megálmodója. Gazdag életpályája Gyergyóditróból indult. A Hagyományok Háza Hálózat egyéves születésnapján kérdeztük eredményeiről, terveiről.

Bővebben: Hat évtizedre tekint előre (Beszélgetés Kelemen Lászlóval)
Kolozsvár; Archív felvétel, fotó: szabadsag.ro

Magyarországon kívül sehol sem szabadnap, mégis, minden magyar közösségnek fontos ünnepe március 15. A megemlékezések nagy szerepet játszanak mind a régóta egy helyben élő, mind a valamely országba elszármazott magyarság identitásának megőrzésében. A rendezvények megszervezésében és lebonyolításában a helyi szervezeteken, iskolákon és egyházakon kívül a Petőfi Sándor Program 64 és a Kőrösi Csoma Sándor Program 112 ösztöndíjasa is aktívan részt vesz.

Bővebben: „A megemlékezéseknek hatalmas közösségmegtartó ereje van” – Világszerte megünnepli a helyi magyarság március 15-ét
Foto: Kocsis B. János

Kovászna Megye Tanácsa  a Rétyi Nyír és az uzoni-szentivánlaborfalvi tavak természetvédelmi terület megőrzéséről szóló pályázat előkészítéséről döntött.

Bővebben: A Rétyi Nyír vizes élőhelyeinek helyreállítását tervezikA NATO megadja Ukrajna számára a tagjelölt státuszt, ami azt jelenti, hogy hivatalosan is elismeri Kijev törekvését a NATO-csatlakozásra – mondta Irina Herascsenko, az ukrán parlament alelnöke.

Bővebben: Tovább piszkálja a NATO az oroszokat