Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” „(1.)
Március 10.
A Székely Szabadság Napja

A támadók egyike sem akarta, hogy így végződjön. Még a legvérmesebbek sem, akiknek szíve tele volt őszinte gyűlölettel. Nem, ez a borzalom eszük ágában sem volt.

Csak meg akarták leckéztetni a kölyköket. Eltiporni dacos kis tüzüket. Legfeljebb elverni őket egy kicsit, hogy eszükbe se jusson kiegyenesíteni a gerincüket. De a főnökök megmondták: komoly sérülés ne legyen! Akkor a hír túlérhet az országhatárokon, és az nem jó.

Bővebben: A Székely Szabadság Napja/Megfélemlítés hírverés nélkül! Ez ment már száz éve. A nyerő formula.
Fotó: hajozas.hu

"A polgár és a polgári rend az emberi együttélés
egyik legértékesebb, leghasznosabb, magasrendű terméke,
mindaddig, amíg alkotó és hősies. A papucsos polgár, aki rádiót hallgat,
szidja az adókat és a prolikat, nem eszménye senkinek…"
(Márai Sándor)

1989. február 21-én hunyt el Márai Sándor, a 20. század egyik legnagyobb magyar írógéniusza, a polgári eszmék legjelentősebb hazai képviselője.

Bővebben: 1989. február 21. Márai Sándor halálaSzakácsi Sándor előadásában

Bővebben: Márai Sándor: Halotti beszédOrbán János Dénes Jókai Mór egyik különleges, kevésbé ismert írásával, A caldaria című novellával is eljátszadozott.

Ez az írás egy évszázaddal előzte meg a Jorge Luis Borges nevéhez fűződő irodalmi fikció-forradalmat. Orbán János Dénes az argentin mester stílusában írja át a novellát, rámutatva ezzel arra, hogy Jókai nem csak a magyar próza forradalmasítója, hanem a modern világirodalom egyik legnagyobb előfutára is.

Bővebben: Jókai Mór vs. Orbán János Dénes: A caldaria