Határok nélkül 2018. május 16.

Határok nélkül

2018. május 16. – Kossuth Rádió

 

A vajdasági képviselőházban hamarosan meghozzák az új ünnepnapról szóló döntést

A vajdasági képviselőházban hamarosan meghozzák az új ünnepnapról szóló döntést. Az 1918. november 25-ről, azaz a Szerbek és Más Szlávok Nagy Népgyűléséről, amely kimondta a Délvidék csatlakozását Szerbiához, annak előzményeiről és utóhatásairól Mészáros Zoltán szabadkai történészt kérdezte a Határok nélkül riportere.

 

A Partiumi Keresztény Egyetem nemcsak a nagyváradi, de az egész térség szellemi, kulturális életére hatással van

A Partiumi Keresztény Egyetem nemcsak a nagyváradi, de az egész térség szellemi, kulturális életére hatással van. Az egyetem alapításától folyamatosan azon dolgozik, hogy bővítse a képzési kínálatát, és annak tudományos hátterét. Ennek most két példájáról is hallunk a Határok nélkül riporterének összeállításában. 

 

Műszaki Tudományos Diákközi Konferencia Temesváron

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem után, még mindig felsőoktatásról, Temesvárról, ahol a Magyar Diákszervezet és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi kara tizenkilencedszer szervezett Műszaki Tudományos Diákközi Konferenciát. A rendezvényre több romániai és magyarországi egyetemi központból érkeztek hallgatók, a legjobbak pedig ott lehetnek majd a következő magyarországi Országos Diákköri Konferencián.

 

Nyitott Kastélyok Hete Erdélyben

Piknik - Nyitott Kastélyok Hete. Lépj be az erdélyi kastélyok tárt kapuin!  - hirdetik a jövő heti eseményt, amelyen színes helyi rendezvényekkel nyitja meg kapuit hat erdélyi kastély! A május 24-től 27-ig tartó program, a nemzetközi Magánörökség Hete eseménysorozat része. A részletekről az egyik szervezőt, Mostis Gergőt kérdezte a Határok nélkül riportere.

 

Zongoraavató koncertet tartottak a felvidéki Pelsőcön

Zongoraavató koncertet tartottak a felvidéki Pelsőcön. A hangszert a Bethlen Gábor Alap pályázati támogatásával és önkormányzati segítséggel vásárolták a kultúrház részére. A koncert után készült a Határok nélkül riporterének összeállítása.

 

Több ezer zarándok vesz részt a csíksomlyói búcsún

Több ezer zarándok van már úton, és több százezer indul a napokban útnak, hogy szombaton részt vegyen a csíksomlyói búcsún. Műsorunk már beszámolt arról, hogy az egyházi esemény mellett vannak világi rendezvények is, most azonban halljuk Urbán Erik ferences rendi szerzetest, a kisbazilika igazgatóját, a búcsú hagyományos menetéről.Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog