A reflexíj része a magyarságtudatunknak, mint a tarsolylemez vagy a rovásírás + videó

Szerző: Ditzendy Attila

A Kárpát-medencei, azon belül pedig a Budapest területéhez köthető lovasíjász emlékek szolgálnak a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) legújabb kiállításának alapjául. E jelentős méretű területen fellelhető minden íjászkultúra emléke. A szakemberek korhű rekonstrukciókkal tették láthatóvá a Krisztus előtti VI–VII. századtól előkerült maradványokat. A tárlatot Sudár Balázs történész, turkológus, zenész, a kiállítás kurátora mutatja be.

 

Egy kínai mondás szerint a lovasnomád népek mind az íjfeszítő népek családjának tagjai. Ez egy civilizáció, éppen úgy, ahogy a kereszténység: mindegy, milyen az anyanyelvük, milyen a bőrszínük, a kereszténység összeköti mindnyájukat. Éppen így köti össze a lovasnomád életforma az íjfeszítő népeket, köztük a magyarokat. A BTM Lovasíjászok Budapest múltjából című tárlatát Sudár Balázs történész, turkológus, zenész, a kiállítás kurátora mutatja be.

 

Forrás: Magyar Nemzet

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog