Az élőszó varázsa

Mottó „Füves mezőre lépj!”
/Ladik Katalin/

Ötvennégy éve április 11-e a magyar költészet ünnepe. Éjszakába nyúló felolvasásokkal, kötetlen beszélgetésekkel ünnepelték ez évben is József Attila születésnapján a magyar lírát. Idén nyolcadik alkalommal rendezte meg közösen a rendhagyó, maratoni versfelolvasást a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló és a Kossuth Rádió.

A sokak érdeklődését felkeltő eseményen nagy számban jelentek meg alkotók, irodalmárok és mindazok, akik szívükön viselik a folyamatosan gazdagodó, élő irodalom sorsát. A rangos seregszemle helyszínéül ezúttal egy fiatalos hangulatú, népszerű kulturális tér, a budapesti Akvárium Klub szolgált. A színpadon reggel 10 és 22 óra között több mint félszáz költő olvasta fel műveit a közönség örömére és elgondolkodtatására.
„Nagyon megtisztelő verset adni az Év versei antológiába, ám némi szerkesztői ösztönzésre is szükségem volt ahhoz, hogy megszülessen az a mű, amelyet itt felolvastam.” –árulta el Ladik Katalin, az újvidéki születésű költő és
prózaíró, aki performerként és színészként is jelen van a kortárs művészetben. „A versolvasás egyfajta megvilágosodásként értelmezhető. Emellett úgy gondolom, hogy az írás során a szerző minden kerettől: nemétől, korától függetlenedve tolmácsolhatja mondanivalóját. Gyakran ráébredek, hogy ugyanazok a gondolatok foglalkoztatták a századdokkal előttem élő költőket is, mint engem, tehát létezik egy egyetemes, emberi igazság. Ha az alkotásom eljut egy ötven évvel fiatalabb emberhez, és meg tudja őt szólítani, ez számomra bizonyítja, hogy, amit leírtam igaz és emiatt időtálló!”

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog