erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Erdogan tovább zsarol. Vízummentesség nélkül egy lépést sem

A török politikus az ENSZ védnöksége alatt első alkalommal megrendezett Humanitárius Világ-csúcstalálkozó (World Humanitarian Summit) záró sajtótájékoztatóján beszélt erről, amelyet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral közösen tartott.

Erdogan hozzátette: az egyezményben foglalt, a szíriai menekültek törökországi ellátásához ígért több milliárd eurós uniós támogatás még mindig nem érkezett meg.
A török elnök kijelentette: "Törökország nem kegyelmet, hanem őszinteséget vár az EU-tól. Feltételeket pedig csak bizonyos határig lehet szabni, de azután Ankara azt mondhatja: akkor most Önök gondolkodjanak."
Erdogan szerint "az egyes európai országok által felhúzott drótkerítések és falak nem tartják távol a gondokat." Egy-két Szíriával szomszédos országtól eltekintve senki nem állta ki az emberiesség próbáját. Az együttérzés hiánya miatt halnak meg a menekülni kényszerülők - fűzte hozzá.
Erdogan elszomorítónak nevezte, hogy a legfejlettebb ipari országokat tömörítő G7-csoport országai közül csak Németország vett részt a találkozón Angela Merkel képviseletében.
A szíriai konfliktus megoldására vonatkozóan a török elnök a már korábban is hangoztatott ajánlatot ismételte meg, azaz az ország északi részében repüléstilalmi övezetet kell kialakítani. A terület biztosításába a NATO-t is be kell vonni.
A terrorizmus ellenes harcra vonatkozóan kijelentette, hogy nem szabad meghátrálni, és küzdeni kell félelem nélkül.
Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár hangsúlyozta: amíg a 2000-es évek elején még 20 milliárd dollár volt az az összeg, amely éves szinten az emberiség megsegítésére kellett, addig ez a pénz az elmúlt 15 évben 12-szeresére nőtt és mára 245 milliárd dollárt tesz ki.
Erdoganhoz hasonlóan a főtitkár ugyancsak elszomorítónak nevezte nevezte, hogy a G7- államok közül csak Németország képviseltette magát, mivel ezek az országok humanitárius vonatkozásban komoly anyagi segítséget tudnának mozgósítani.

MTI

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog