erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Mentesítő buszokkal hozzák a migránsokat Szabadkára, új balkáni útvonalak

Továbbra is ezrek vannak úton Európába. Belgrádból már mentesítő buszok indulnak Szabadkára, a migránsok ugyanis menetrend szerinti járatokkal érkeznek a magyar-szerb határhoz. Naponta akár több százan. A Balkánon közben új útvonal körvonalazódik: Albánián és Koszovón keresztül is százával érkeznek az emberek.

 

Migránsokkal van tele a buszpályaudvar melletti park Belgrádban. Kora esténként hetek óta ezt tapasztalni. A legtöbben néhány napon belül már indulnak is tovább a magyar határ felé – hangzott el az M1 Híradójában.

Szabadka irányába érezhetően megnőtt az utasforgalom az elmúlt 20 napban azok miatt, akikről feltételezhetjük, hogy migránsok – mondta el Slavisa Predolac állomásfőnök. Hozzátette: a késő délutáni és esti órákban tehermentesítő járatokra van szükség a bevándorlók miatt .

A legtöbben már napközben megveszik a jegyeket a menetrendszerinti járatokra, amelyek hamar megtelnek, ezért napi 2-3 mentesítő járatot is kell indítani.

Naponta 150-200 migráns indul Belgrádból Magyarország felé, főként este. Egyre többen indulnak a Szerémség és Nyugat-Bácska irányába is, amely sokak szerint azt jelezheti, hogy Horvátország felé is próbálkoznak a migránsok.

Új útvonal körvonalazódik?

Hasonló a helyzet Dél-Szerbiában is, ahova most már nemcsak Macedóniából érkezik napi 20-30 fő a presevói befogadóközpontba, hanem Koszovóból is a szintén dél-szerbiai Bujanovac városba.

Az M1 információi szerint egy új útvonal körvonalazódik Görögországból Albánián át Koszovóba, és onnan a dél-szerbiai Bujanovacba.

Az elmúlt napokban olyan is előfordult, hogy Bujanovacba egy nap alatt 200 illegális bevándorló érkezett Koszovóból.

Szabadkáról Magyarország felé

A segélyszervezetek ételt és ruhát is osztanak Szabadkán, és van rögtönzött orvosi ellátás is. A taxisok és az embercsempészek is jelen vannak, akik a további útvonalat kínálják. A legtöbben taxiba szállva folytatják az utat elsősorban Magyarország felé.

A migránsok szállítására specializálódott taxisok esténként Szabadkáról a palicsi vasútállomásra szállítják a menekülteket. Innen a legtöbben gyalog folytatják útjukat – számolt be tudósítónk.

Alig néhány kilométerre van a magyar-szerb határnak az a szakasza, ahol egyelőre csak gyors telepítésű drótakadály áll, a legtöbben ott próbálnak meg átjutni.

Éppen ezért kezdődött el ezen a csaknem 10 kilométeres szakaszon is a második sor kerítés kiépítése. Ha elkészül, teljes lesz a biztonsági határzár a szerb-magyar határon.


M1

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog