erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Illegális bevándorlás - Kérdések és válaszok

Eddig egymilliónál is többen jutottak be Európába, és ez továbbra is problémát okozhat a terrorista hálózatok megjelenése. A megállapodás egyben  sok a kérdés vet fel.

 

Galló Béla politológus szerint  tünetet kezeli csak az a megoldás, amelyet a EU-török csúcson elfogadtak erről  az M1 aktuális csatorna műsorában beszélt.

A politológus elmondta: az, ami most Európában zajlik a migráció kapcsán, csak a felszíne egy sokkal mélyebb problémának. Erre - ugyan nem is volt cél - nem sikerült választ adni a legutóbbi uniós csúcstalálkozón.
Emlékeztetett, hogy az unió és Törökország között megszületett alku értelmében az EU-nak minden egyes visszafogadott szíriai állampolgárért cserébe be kellene fogadnia egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból. Az Európai Unió beleegyezett, hogy felgyorsítja a Törökországban lévő szíriai menekültek ellátásához már felajánlott hárommilliárd euró kifizetését.

Galló Béla szerint a megállapodás politikai értelemben sikerként könyvelhető el, hiszen jól lehet kommunikálni, de nem minden kérdésre ad választ:
     -Nem világos, hogy miként oldják meg a migránsok utaztatását és az milyen indulatokat vált ki       az érintettekből? 
    - Kérdés, hogy mi lesz azokkal, akiket jogosulatlanként visszatoloncolnak Törökországba?
    - az EU-török-csúcson aláírt megállapodás semmiféle garanciát nem jelent arra, hogy a                   migránsok szétosztását szabályozó kvóta a jövőben nem lesz megint kötelező jellegű -                 mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szombaton az M1 aktuális                 csatorna műsorában.

A német kancellár is úgy véli, hogy az egyezmény kemény csapást jelent az embercsempészek üzletére, de arra Angela Merkel sem számít, hogy az Égei-tengeren átvezető migrációs útvonal felszámolásával teljesen megoldódna a menekültválság.

Összeállítás az MTI nyomán

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog