erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

A menekültek fordítva ülnek a lovon

Nógrádi György a migránshelyzetről, a német tartományi választásokról és az osztrák kancellárról beszélt az M1-en. Véleménye szerint most üt vissza a görögök elvtelen migránspolitikája, újabb kerítések kellenek Ausztriában is és a menekültek pedig fordítva ülnek a lovon.

Eddig nagy szerencséje volt Európának, hogy a migránsok nem hurcoltak be komolyabb fertőzéseket. A veszély régóta ismert, ennek ellenére az unió vezetői nem tesznek meg semmit, hogy megelőzzék azt. A szakember szerint látványosan szembe került egymással Németország és Ausztria, valamint a balkáni országok a migránskérdés kapcsán.

A vasárnapi német tartományi választások azt mutatják, hogy a német emberek sem kérnek ennyi migránst."
Merkel rákényszerül, hogy változtasson politikáján, mert ha nem teszi, akkor politikai szempontból súlyos árat kell fizetnie és elveszítheti a következő tartományi választásokat is.

A bevándorlásellenes AfD párt feljövőben van: Kelet-Németországban 24, míg a nyugati területeken 10 százalékot szerzett.

A görögök végre vállalják fel azt a felelősséget, hogy lezárják a görög-török határt"
– mondta Nógrádi a görögök helyzetével kapcsolatban. A határ menti Idomeniből Athénhoz közeli táborokba szállítják a menekülteket. A migránsok között már felütötte a fejét a vérhas, a májgyulladás és már fertőző betegségek.

Embercsempészek járják a görög menekülttáborokat, és az égvilágon semmi nem történik, a görögök beengedik őket."
A Görögország felelőtlen politikája most bosszulja meg magát, mert erre válaszul a balkáni országok lezárták a határaikat.

Faymann osztrák kancellárnak igaza van, felső határokat kell bevezetni és újabb kerítéseket építeni Ausztria határán, bár korábban ugyanezért lefasisztázta Magyarországot."
A szakértő szerint senki nem "szerelemből" épít kerítéseket. A széttartó, széttagozódó érdekek miatt az EU 28 tagállama képtelen közös álláspontra jutni és emiatt az országok rákényszerülnek a nemzeti megoldásokra.

Végül is azzal, hogy a migránsok maguk akarják megválasztani, hogy melyik országba és annak melyik részébe menjenek, szerinte "fordítva ülnek a pacin".
Európa jelenleg nem tudja, de nem is akarja megállítani az embercsempészeket. Ideje lenne megállapodni egy közös stratégiában és emiatt nagyon érdekel lesz a következő EU-Törökország csúcs. Véli Nógrádi.

M1 TV

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog