erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Merkel paranoiái

Két álláspont van most az Európa Unió­ban. Merkelé és Orbáné.

 


„Nem Angela Merkel ellen jöttünk össze!


Nem a német kormány ellen jöttünk össze!

Nem a német választások miatt jöttünk össze!

Orbán Viktor nem véletlenül hangsúlyozta ezt a három gondolatot a Horst Seehoferrel folytatott tárgyalásai után. A magyar és a bajor miniszterelnök nem Merkelt kibeszélni, nem a kancellárt vagy pártját gyengíteni találkozott tegnap Budapesten. Ez nem személyes ügy! Nem az akkor sem, ha Merkel tette azzá a minap, amikor szembehelyezte a sajátját Orbán Viktor menekültpolitikájával. A liberális »ne tegyünk semmit, de azt nagyon demokratikusan és civilizáltan« megközelítést nem számítva ugyanis ez a két álláspont van most az Európa Unió­ban. Merkelé, aki miután lényegében meghívta Európába a migránsokat, aztán hónapokig vívódott, most a törökökkel való menekülteltartási üzlettől várja a megoldást.

És Orbáné, aki elsőként lépett fel határozottan az invázióval szemben, és aki most is határozott lépéseket tenne. Azonban esélyt adna – és ad is az uniós–török csúcson – Merkel tervének. Sőt Magyarország a rá eső költségeket is vállalja, amennyiben létrejön a jelenleg még erősen vitatott költségű és eredményű alku.”

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog