erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Humanitárius katasztrófa fenyeget a török határnál

Drámai helyzet alakult ki a török-szír határon, miután az orosz légi haderő segítségével a szír kormányerők körbezárták Aleppót, és menekültek tízezrei indultak meg a határ felé. Merkel hétfőn Ankarában tárgyalt, a török külügyminiszter kedden Magyarországra jön.

 


70-80 ezer ember is útra kelhet Aleppo városából, miután a szíriai Aszad elnök szárazföldi csapatai orosz és iráni segítséggel elvágták a szunnita felkelők utánpótlási vonalait, és vélhetően nemsokára visszafoglalhatják Szíria egykori gazdasági fővárosa felett az irányítást.


Menekültek a török-szír határon Bab-Al Salam átkelőnél a határhoz közeli Azaz mellett
Fotó: AFP / Anadolu Agency / Kerem Kocalar
A szír kormányerők előretörése szimbolikus: Aleppo – Homszhoz hasonlóan – már rég romhalmazzá vált, az egykor működő üzemek nem termelnek, a még el nem menekült lakók pedig többek közt abban a hotelben húzzák meg maguk, ahol Agatha Christie egykor a Gyilkosság az Orient Expresszen című regényét írta.

HVG.hu

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog