erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Ismét Magyarország felé indulnak a migránsok

Német és az osztrák bejelentések szerint két évig nem lesz családegyesítés, azaz a már ott tartózkodó több százezer kiskorú szülei, családtagjai két évig nem jöhetnek az Európai Unióba; ez, valamint az iratok szigorúbb ellenőrzése, a macedón dupla kerítés is közrejátszik abban, hogy a migránsok újra megpróbálják bejárhatóvá tenni a régi útvonalat – magyarázta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. „Drótvágókat vesznek, összejátszanak a szerb és a magyar embercsempészekkel” – fogalmazott.

 

Kitért rá: Macedónia egyértelmű frontországgá vált, mindent megtesz, hogy megállítsa a menekültáradatot –még a saját biztonsága kárára is. Hozzátette: érdekes módon Törökország most nem enged be menekülteket Szíriából, csupán a sérülteket, betegeket, kisgyerekeket. Az egyik átkelőnél körülbelül 30 ezer ember várakozik, de nyilvánvaló, hogy a kiújuló harcok elől menekülő emberek más útvonalat fognak keresni Európa felé.

A felvetésre, hogy megoldás lehet-e feljebb hozni az unió külső határát, Georg Spöttle úgy válaszolt: érdemes lenne, mivel Görögország nem egyezett bele, hogy magyar, cseh, szlovák és lengyel határrendészekkel erősítsék meg a határt, márpedig Macedónia hajlandóságot mutat erre.

A szakértő egyben példásnak nevezte a Visegrádi négyek együttműködését.

Georg Spöttle egyetértett Bakondi György, belbiztonsági főtanácsadóval, aki az M1 adásában az európai titkosszolgálatok közötti gyors, valós idejű információcsere fejlesztése mellett érvelt a terrorveszéllyel összefüggésben.

Bakondi György beszélt arról is: a migrációs hullámmal érintett európai országokban napirenden van a biztonsági szervek hatáskörének, jogkörének bővítése és technikai ellátásuk, létszámuk erősítése is. (Kossuth Rádió/180 perc)

Az Index bírósági közlemények alapján készített egy összesítést a határzár tiltott átlépése miatt indult ügyekről. Ebből kiderül, hogy a jogi határzár életbe lépése óta már több mint ezer migránst ítéltek el. Közülük a legtöbbet 1-2 évre kiutasították Magyarországról, de voltak, akik felfüggesztett szabadságvesztést kaptak, vagy hosszabb időre utasították ki őket. Néhányan letöltendőt is kaptak, akik nem csak átlépték, de meg is rongálták a határzárat.

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog