erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

A németek helyére migránsokat költöztetnek Merkelék

Az elmúlt egy év a migránsokról szólt. Hol és mit csinálnak? Horvátországban a határon rekedtek, csónakjuk felborult az Égei-tengeren, egymás száját varrták össze a görög-macedón határon. Néha sajnáljuk őket, néha nem. Az összes médium migránshíradóvá változott, arról viszont máig nem esik szó, hogy mi történik azokkal az emberekkel, akik megérkeznek a célországokba.

 

Azt gondolhatnánk, hogy Németország első számú célországként és Európa egyik legerősebb gazdaságaként, a megszokott germán precizitással uralja a helyzetet, és már el is kezdte az ott tartózkodó több mint egymillió migráns szervezett integrálását. A helyzet azonban az, hogy napról napra nehezebb az élet Németországban. A nőknek egyre frusztrálóbb utcára lépniük, folyamatosan sóvárgó szemek lesik minden egyes lépésüket. Az utcán csoportokba tömörült migránsok kántálják követeléseiket, elégedetlenek újdonsült "német életszínvonalukkal".

(...)

Mégis  mi a helyzet Németországban?
A francia rendszer szépen lassan fulladt kudarcba, eltelt több mint 30 év. Németország mégsem képes megbirkózni a több mint egymillió bevándorlóval? Kevesebb mint egy év alatt megbukhat a merkeli vízió és az eddig példaként emlegetett német integrációs politika?

Olyan, hogy német integrációs politika valójában soha nem is létezett.
A Németországban élő muszlimok is leginkább vendégmunkásnak vallják magukat, több mint 80 százalékuk nem tekinti otthonának Németországot. A most érkezett migránsok integrálása a menekültkérelmek elbírálásának gyorsításában és elhelyezésük megszervezésében mutatkozik meg leginkább.

A megtévesztő média
A német médiumok zöme folyamatosan tudósít olyan magánszemélyekről, akik a házukba-lakásukba hosszabb-rövidebb időre migránsokat fogadnak be. A beszámolók kivétel nélkül pozitív hangvételűek, így mintegy követendő példaként jelenítik meg őket. Egyedülálló embereket pedig a média arra bátorít, hogy vállaljanak személyes védnökséget egy-egy kiskorú felett, akikből az elmúlt hónapokban úgyszintén több ezren érkeztek az országba. Az ő ellátásukat a gyermekvédelmi rendszer nem bírja el, így számukra önálló hálózatot kellett kiépíteni.

Merkelék kipaterolnák a jó polgárt, hogy migránsokat költöztessenek a helyükre.
Németország próbálja arányosan szétosztani a menedékkérelmet kapott migránsokat. Minden tartománynak és minden településnek ki kell vennie a részét a migránsok befogadásából. A nagyobb városok több migránst vállalnak, így azok sokszor tömörülnek nagyobb csoportokba annak ellenére, hogy már elhelyezték őket menekültszálláson vagy önkormányzati lakásokban.

Munka, nyelvismeret és ismeretség híján csak egymásra számíthatnak, a bandákba tömörülnek.
Mivel nincs elég befogadásra képes hely, ezért több önkormányzat felmondta a tulajdonában lévő lakások bérletét, bejelentve saját igényüket, amiért cserébe a bérlőknek kártérítést ajánlottak fel. A vonatkozó német törvények erősen védik a bérlői jogokat, akik élnek is jog kínálta eszközökkel, hiszen évtizedek óta élnek a bérlakásokban.

A legtöbb ilyen ügy már bírósági szakaszban van. Az eddigi ítéletek az önkormányzati határozatokat érvénytelenítették, az indoklás szerint saját igénye csak természetes személynek lehet, egy önkormányzatnak, mint jogi személynek nem, hiszen ő vagy családtagja nem költözhet be egy lakásba.
Az önkormányzatok próbálkoztak már üresen, vagy felújítás alatt álló, magántulajdonú lakóépületek és villák kényszerbérletbe vételével is, de a bíróságok a tulajdonosoknak adtak igazat. Így a migránshullám által generált konfliktus fokozatosan megérkezik az emberek mindennapjaiba is. Azokban az esetekben, mikor a migránsokat társasházakban szállásolják el, többször is feszültséget generál a beköltöztetett családok erősen eltérő életvitele.

Oktatási és konkrét szociálpolitikai lépések nincsenek. Szállás már van a fejük felett, de az, hogy az elkövetkezendő években mit fognak kezdeni magukkal, hogy tanulják meg a nyelvet, hogy állnak munkába, hogy illeszkednek be az európai atmoszférába, azt senki sem tudja. Míg Franciaországban szociális válaszokat és képzéseket biztosítottak, addig Németországban ezek igencsak ad-hoc jelleggel működnek. Senki sem tudja mit kezdjenek ezzel az embertömeggel, egyik napról a másikra nem kapnak munkát gyárakban sem. A migránsok pedig türelmetlenek, helyzetüket egyre kilátástalanabbnak látják.

Mi lesz, ha elfogy a türelem?

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog