erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Nógrádi: pofátlanul zsarolják Európát

Görögország és Törökország rendkívül pofátlanul zsarolja Európát, a görög megnyilatkozások arra utalnak, hogy nem hajlandóak a határvédelemre, kivéve, ha elengedik a tartozásukat. Igy fogalmazott Nógrádi György az M1  műsorában.

 

Rendkívül buta nyilatkozatnak nevezte a biztonságpolitikai szakértő azt a görög közlést, miszerint humanitárius okokból nem tudják feltartóztatni a migránsokat, mert nem akarnak lőni a hajókra és nem akarnak halálos áldozatokat. Nógrádi György kijelentette: a hajókat igenis fel lehet tartóztatni és vissza lehet azokat küldeni. Görögország ráadásul olyan mennyiségű hajót kért a migránsok visszaszállítására, amely nem áll rendelkezésre a térségben - tette hozzá.

A szakértő úgy folytatta: Brüsszel képtelen központi európai megoldásra, ezért az egyes országok maguk jelentenek be lépéseket, például a határvédelem szigorítását.

Nógrádi György kérdésre válaszolva a német alkotmányvédelmi hivatal vezetőjére hivatkozott, aki azt mondta: ma már bizonyítani lehet, hogy ezer migránsból legalább egy képzett terrorista, márpedig tavaly 1 millió 700 ezer migráns érkezett az Európai Unióba. Ezzel az aránnyal számolva ez 1700 kiképzett terroristák jelent – hangsúlyozta Nógrádi György, hozzátéve: az Európában tartózkodó terroristák – maguktól vagy parancsra – előbb-utóbb akcióba lépnek.

A bajor belügyminiszter éppen ezért javasolta, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a repülőterek és atomerőművek védelmére, mert bármit megtörténhet – mondta a biztonságpolitikai szakértő az M1-en.

Nógrádi György szólt arról is, hogy a Németországban márciusban, három tartományban tartandó választásokon a hagyományos pártok várhatóan nem számíthatnak jó eredményre. Azt mondta, a választásokon elszigetelődhet a kereszténydemokrata CDU/CSU merkeli politikája, a hagyományos pártok, mint az SPD nem nyerhetnek teret, új pártok viszont bekerülhetnek a parlamentbe. Ezek között említette az AfD (Alternatíva Németországnak) pártot.

Egy korábbi kijelentése a szakembernek a pakisztáni helyzetről, melyet aggasztónak tart:  egy pakisztáni azt mondta, hogy Pakisztánban mára már a muszlimoknak nincs lehetősége, mert az al-Kaida támad! Továbbá a pakisztáni hadsereg a világ egyik legjobb hadserege és a világ egyik legjobb titkosszolgálata. Pakisztán népessége pedig 200 millió és ebből 97 % muszlim! Ha ez az arány úgy érzi, hogy Európába kell jönnie, akkor Európának vége van!

 hirado.hu/hir.ma

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog