erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Nem akarnak integrálódni a migránsok Európába

Kudarcot vallott Skandináviában az a törekvés, hogy bevezessék a bevándorlókat a helyi munkaerőpiacra. Dániában és Svédországban is csak az érintettek töredéke talált magának munkát többéves ott-tartózkodás után. Az ellenőrzés nélkül nagy tömegben beáramló migránsok integrációjának elmaradása az egész unió gazdaságát megingathatja – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, a KDNP alelnöke.

Rétvári Bence úgy vélekedett: a kontroll nélküli migráció legnagyobb kockázata abban áll, hogy az érkezők nem tudnak, s – ami rosszabb – nem is akarnak integrálódni az európai társadalmakba. Pontosan jelzik ezt a skandináv munkaerőpiacról készült legújabb tanulmányok. A Dániában új otthonra lelő bevándorlók közül igen kevesen vállaltak legális munkát: a férfiak húsz százaléka, a nőknek pedig mindössze öt százaléka helyezkedett el négy év ott-tartózkodás után. Svédországban hasonló a helyzet, az oda érkező bevándorló nők kétharmada öt év alatt sem talált magának állást. – A migránsok ugyanakkor azonnal igényelnek szociális ellátást, s idővel a befogadó államok gyermekjóléti szervezeteihez is egyre több kérvény fut be – jegyezte meg Rétvári Bence.


A bevándorlók rendszerint azzal a csoporttal maradnak, amelyikkel az Európai Unióba érkeztek. Az érintettek együtt, egy helyen telepednek le, saját közösséget alakítanak ki, s otthonról hozott szokásaikhoz tartják magukat. – Az utóbbi hónapok eseményei azt mutatják, hogy az Ázsiából, Afrikából bevándorlók bizonyos elemeket azonnal átvesznek az európai értékrendből: vallják az individuum fontosságát és követelik az egyéni jogok érvényesítésének lehetőségét. A hétköznapjaikat ugyanakkor saját civilizációjuk szabályai szerint kívánják élni – mondta a kereszténydemokrata politikus. – Ez viszont könnyen azzal járhat, hogy párhuzamos társadalmak jönnek létre, így egy országban voltaképpen két civilizáció, másképpen két ország működhet. A jelenség pedig óriási veszélyt jelent a válságból éppen kilábaló európai gazdaság számára.

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog