erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Van megoldás a menekültválságra!

Merkel asszonynak leesett a tantusz és rájött: Európa sebezhetővé vált a menekültválság miatt

Az általa is generált menekültválságra úgy tekint mintha az csak a nyakába szakadt volna, az előidézésében nem volna benne nyakig. Miután több mint egy millió afrikai érkezett Európába és több ezer érkezik naponta, a német kancellár rájött, hogy integrálni kell és több ide ne jöjjön. A sok analfabétát, szakképzetlen embert nagy többségben férfiakat, most egy csapásra integrálni szeretné. Ezért aztán 2016-ban észrevehetően csökkenteni óhajtják menekültek számát, egyebek mellett amiatt, mert - mint hangsúlyozta - integrálnunk kell őket a társadalomba."Egyszerre csak azzal a kihívással szembesülünk, hogy menekültek jönnek Európába és sebezhetőek vagyunk. Úgy látjuk, hogy amiatt, mert egyelőre még nem teremtettük meg azt a rendet, azt az ellenőrzést, amelyet szeretnénk" - vélte a kancellár a nyugat-németországi Mainz városában tartott beszédében. 

 Az elmúlt napokban Németországban történt atrocitások után, még mindig csupán a bevándorlás lassításáról beszél és nem a megfékezéséről. Kijelentésében az a "szeretnénk" meghatározás pedig fölöttébb érdekes. Mikor ezt kijelenti, vajon megkérdezte a lakósságot, hogy azok is akarnak együtt élni az afrikaiakkal, arabokkal? Elképzelhető, többen vannak akik integrálni szeretnének arabot, négert és még kitudja kiket. Kik ezek a nagylelkűek? Több millióan német akarja, vagy csak egy szűk kör amelyik úgy érzi a német nép felett állnak és eldönthetik, hogy a többség mit akarjon. 

E közben a migránsok ezrei érkezik ezekkel mi lesz ha már úgy döntenek azok akik "szertnék"  Németország megtelt. Ezek az emberek valahol a csellengeni fognak Európában a határok mentén. Esetleg az a klikk akik "szeretnék" az integrálást úgy képzelik ők az európai nép irányítói és majd a határokon szorultakat szét osztják, had zelegorkodjanak mindenütt nem csupán Németországban. 

Pedig a válságra a megoldás kézenfekvő és ezt nagyon jól tudják. Sokszor elhangzott: ott kell létteret biztosítani nekik ahonnan származnak. A feltétele csak annyi: ne csak csepegtessenek pénzt az unió kasszájából, amit mi fizetünk be, hanem nagyobb tőke beruházást indítsanak el. A több milliárd eurós vagyonnal rendelkezők az összeharácsolt pénzüknek töredékét felajánlanák a nemes célra megoldható lenne a helyzet ott Afrikában vagy ahonnan származnak.

Merkel asszony ha már nyakig belemártotta magát a menekültválságba, igazán példával járhatna és legalább vagyona tizedét  felajánlhatná, a fenti említett nemes célra. Gondolom attól még nem kellene megélhetési gondokkal küzdenie. 

Közbe az afrikaiak özönlenek. A lassítást pedig úgy képzelték el Németországban, most pillanatnyilag míg valamit kitalálnak, oldják meg az osztrákok és a szlovének azok helyzetét akiket nem engednek be az országba. 

Az elmúlt hónapok során naponta tucatnyi migránst fordítottak vissza a német osztrák határon, mivel nem nyilatkoztak arról, hogy Németországban szeretnének menedéket kérni. 

Időközben a rossz időjárási körülmények miatt csökken a balkáni útvonalon érkező migránsok száma, azonban még így is ezrek vannak úton Törökország és Németország között. Az idei év első tíz napjában 25 ezer migráns haladt át Szlovénián Nyugat-Európa irányába - közölte az STA szlovén hírügynökség. Szlovéniában - a legfrissebb ljubljanai adatok szerint - október közepe óta 404 ezer illegális bevándorlót regisztráltak, csak az újévben 25 333-at.

Ugyanezen idő alatt 24 ezren érkeztek Ausztriába - közölte a Die Presse.

Az osztrák-szlovén határon is visszaküldik azokat a migránsokat, akik csak át akarnak utazni Ausztrián anélkül, hogy menedékkérelmet nyújtanának be.

Sz-h

 

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog