erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Euronews: Puigdemont nem jelenik meg a bíróságon


Puigdemont ügyvédje, Paul Bekaert

A katalán kormány elnöke nem tér vissza Brüsszelből Spanyolországba, hogy megjelenjen a bíróság előtt.

 

Carles Puigdemont leváltott kormányának több tagjával hétfőn utazott a belga fővárosba, miután a spanyol főügyész bejelentette, hogy vádat akar emelni ellenük. Puigdemont nem kér menedékjogot, azt mondta, csak azért ment oda, mert ott biztonságban tud cselekedni.

Elfogadja a spanyol kormány által meghirdetett előrehozott választásokat, de azt ígérte, a függetlenségért folyó küzdelem folytatódik.

„Nem megy Madridba. Azt javasoltam, hogy itt, Belgiumban hallgassák meg. Erre van lehetőség, nem tudom, hogy élni fognak-e vele. A múltban voltak hasonló eseteim, amikor a gyanúsítottat Belgiumban hallgatták meg” – mondta Puigdemont ügyvédje, Paul Bekaert.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog