erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Merkel kizárná Magyarországot az Európai Unióból


Az Express képe.


Angela Merkel az Európai Unióból kizárással fenyegeti Magyarországot a kötelező migráns-betelepítési kvóta elutasítása miatt.

 

A német kancellár, akit Európa-szerte számos kritika ért, amiért megnyitotta a határokat a menekültek számára, azt mondta, az Európai Bíróság ítéletének elutasítása kockára teszi Magyarország uniós tagságának folytatását – áll az Express brit lap beszámolójában.

A lap “Merkel háborúja Magyarország ellen: a német kancellár az EU-ból kizárással fenyegeti Budapestet” címmel megjelent cikke a német kancellár Berliner Zeitungnak adott nyilatkozatát idézi, mely szerint “elfogadhatatlan”, hogy Budapest elutasítja az Európai Bíróság döntését, ami az elosztási kvóta végrehajtásáról rendelkezett.

Elmondása szerint, bár a magyar kormány nem mondta ki egyértelműen, hogy elutasítja magát az ítéletet, nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyja azt – ami az elutasítással egyenértékű.

“Amikor egy kormány figyelmen kívül hagyja az Európai Bíróság ítéletét, az elfogadhatatlan.”
– mondta, majd arra a kérdésre, hogy a migrációs válság kapcsán kialakult szembenállás vezethet-e Magyarország Európai Unióból való kizárásához, nem adott egyértelmű nemleges választ.

Merkel azt mondta, a kialakult helyzet “alapvető kérdéseket” vetett fel az integrált Európával kapcsolatban, és ezt a problémát az Európai Tanács októberben meg kell vitassa.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog