erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Megváltozott vélemények, erős csúsztatások a kancellária vitán

 Megint előrángatták Európa  „fekete bárányait” a vitájukba, Magyarországot és Lengyelországot. Megint beigazolódott vita anélkül nem lehet, hogy szidalmak ne hangozzanak el, muszáj „nagyokat mondani” lehetőleg minél populistább legyen, az emberek ezt várják, hát meg is kapják. A kancellár jelöltek szerint a  lengyelek és a magyarok cserben hagyták Németországot, de vajon miért azért mert az áhított migránsaikat nem hajlandók befogadni? Hát egyikük se hívta, vagy a migránsok alja részét a válogatás után nem hajlandóak etetni és eltartani? Vagy a nemkívánatos elemektől, akiket ezek szerint vártek a kerítéssel megmentette? Minden esetre a merkeli érvelésekből a Martin Schulz szocdem jelölttel folytatott kancellárválasztási vitában vasárnap este élesen kicsengett Magyarország nem hajlandó szolidárisan részt venni a menekültek ellátásában és a migráció nem fenyegetés, hanem feladat. Mit ezek szerint vállaltak és most átruháznák.

 

Az Európába és Németországba irányuló migráció nem fenyegetés, hanem nagy feladat – mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap Berlinben a kormányfőjelöltek televíziós vitáján.

A szociáldemokrata (SPD) kancellárjelölttel, Martin Schulz-cal folytatott vitán hangsúlyozta, hogy Németország nem zárkózhat be a világ más részein pusztító háborúk és szegénység előtt, ami azonban nem jelenti azt, hogy mindenki jöhet. Az utóbbi két évben „megtanultuk, hogy a menekülést kiváltó okok megszüntetésére kell törekedni”, és ez a következő négy évben is sok feladatot ad majd – tette hozzá a jobbközép CDU/CSU pártszövetség jelöltje.

Martin Schulz hangsúlyozta: továbbra is vállalja azt a kijelentését, hogy az Európába érkező menekültek „aranynál is értékesebb dolgot hoznak magukkal”, jelesül „az Európába vetett hitet”. Erre „büszkék lehetünk” – mondta a baloldali politikus a kancellárjelöltek egyetlen vitáján, amelyen elsőként a migrációval és a menekültüggyel kapcsolatos kérdéseket kaptak a műsorvezetőktől.

Schulz: A lengyelek és a magyarok cserben hagyták Németországot

Angela Merkel német kancellár hibázott, amikor 2015 szeptemberében beengedte Németországba a menekülteket, mert döntésébe nem vonta be az európai partnereket – mondta Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) kancellárjelölt. Hangsúlyozta, hogy Merkel „kész tények elé állította” az uniós partnereket, és ez vezetett oda, hogy Orbán Viktor Magyarországa és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországa „kivonja magát a felelősség alól” és „cserben hagyja Németországot”, holott „sok pénzt fizetünk ezeknek az országoknak”.

Angela Merkel aláhúzta: Martin Schulz is tudja, hogy „Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok”, és „tudtuk, hogy Magyarország nem hajlandó szolidárisan részt venni” a menekültek ellátásában.

Így szeptember 4-én este gyorsan kellett cselekedni a Magyarországon gyalog elindult menekültek ügyében, mert „semmi reményem nem volt abban, hogy Orbán Viktor megváltoztatja hozzáállását” – mondta Angela Merkel.

Merkel: Az alkotmánytisztelő iszlám Németországhoz tartozik

A német alkotmánnyal összeegyeztethető elveket képviselő iszlám vallás Németországhoz tartozik – jelentette ki Angela Merkel német kancellár vasárnap Berlinben a kormányfőjelöltek televíziós vitáján.

Hangsúlyozta, hogy négymillió muzulmán ember él Németországban, akik mind „hozzájárulnak az ország sikeréhez”, így vallásuk a német társadalom része, de csak akkor, ha az alaptörvénynek megfelelő módon gyakorolják, és vezetőik elhatárolódnak az iszlám nevében elkövetett terrortól. Az alkotmányellenes módon működő mecsetek bezárását tovább kell folytatni, és fejleszteni kell a hitszónokok állami oktatását. Az államnak tudnia kell, hogy mit prédikálnak a mecsetekben.

Martin Schulz szociáldemokrata kancellárjelölt kijelentette: 3-5 százaléknyi fanatikus és radikális miatt nem szabad elítélni egy vallást, azonban meg kell akadályozni, hogy máshonnan, például Szaúd-Arábiából mecsetek finanszírozása révén „gyűlöletet exportáljanak” Németországba, és „semmi keresnivalójuk” Németországban mindazoknak, akik a vallásszabadsággal visszaélve megsértenek más alkotmányos elveket, köztük a nők és férfiak egyenjogúságát.

Szék-helyek/MTI nyomán

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog