erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Azért perel Chicago, hogy migránsokat fogadhasson

Bármennyire is abszurdnak hangzik, de tulajdonképpen azért küzd a város demokrata polgármestere, hogy további illegális bevándorlókat fogadhasson be.

A város egy szövetségi kereset beadásával fogja folytatni harcát Donald Trump amerikai elnök bevándorlási politikája ellen, mivel meggyőződésük szerint törvénysértő lenne, ha a szövetségi kormány megvonná a közbiztonság javítását szolgáló támogatásokat az úgynevezett "menedékvárosoktól" — írja az MTI.

 

Menedékvárosoknak az olyan településeket nevezik az Egyesült Államokbak, melyek illegális bevándorlókat fogadnak be. Donald Trump egyik első, január 25-én kelt elnöki rendelete értelmében a republikánus kormányzat megvonja a szövetségi támogatást ezektől a városoktól, ha nem működnek együtt a szövetségi bevándorlási és rendfenntartó erőkkel az illegálisan ott tartózkodó személyek kitoloncolásában.


Rahm Emanuel, Chicago polgármestere elmondta:

nem hagyjuk magunkat az értékeink megváltoztatására rákényszeríteni, befogadó város vagyunk, és az is maradunk."
Illetékesek szerint Washington új pályázati feltételeket készül bevezetni a közbiztonság fejlesztését szolgáló támogatások odaítélésénél, elvárva a pályázó városoktól, hogy osszák meg információikat a szövetségi bevándorlási hatóságokkal. A város vezetői ugyanakkor azt állítják, hogy a tervezett feltételek alkotmánysértőek.

Chicago tavaly mintegy 2,3 millió dollárhoz (hozzávetőleg 590 millió forinthoz) jutott az ilyen célú szövetségi támogatásból, az összeget rendőrségi gépjárművek beszerzésére fordította.

Ian D. Prior, az igazságügyi minisztérium szóvivője, akitől újságírók reagálást kértek Rahm Emanuel bejelentésére, vasárnap e-mailes válaszában azt írta:

2016-ban több embert öltek meg Chicagóban, mint New Yorkban és Los Angelesben együttvéve. Úgyhogy különösen tragikus, hogy a polgármestert kevésbé aggasztják ezek a megdöbbentő számok, mint az, hogy az idejét és az adófizetők pénzét bűnöző idegenek védelmére költse, még nagyobb kockázatnak téve ki Chicago közbiztonságát."
A vonatkozó keresetet hétfőn nyújtják be.

Pörge Béla

 

888.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog