erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Hivatalos: közel húszmillió bevándorló él Németországban

Az utóbbi évtizedek multikulturalista kormányai lecserélték a német lakosság egynegyedét.

A tavalyi év folyamán 18,6 millióra emelkedett a Németországban élő bevándorlók száma. A hivatalos adatok szerint a németországi lakosság 22,5%-a első vagy második generációs bevándorló.

 

Németországban a lakosság közel negyedének legalább egyik szülője német állampolgárság nélkül született – derült ki a szövetségi statisztikai hivatal által kedden kiadott adatokból. A jelentés szerint 2016-ban a Németországban élő első és második generációs bevándorlók száma 8,5%-kal növekedett, ezzel elérte a 18,6 milliót (Németország összlakossága 82,6 millió fő).

A statisztikából kiderül, hogy 2,3 millió németországi lakos rendelkezik családi kapcsolatokkal valamelyik közel-keleti országban, 740 ezer fő pedig afrikai származású – ami szintén 46%-os növekedés a 2011-es adatokhoz képest. A Németországban élő első és második generációs bevándorlók többsége európai felmenőkkel rendelkezik.

A német hivatalok nem teszik lehetővé az állampolgárok etnikai hátterének nyilvántartását, így a sokadik generációs bevándorlók számáról csak becslések lehetnek. Annyi azonban a hivatalos statisztika alapján megállapítható, hogy a német kormányok által az utóbbi két generáció során folytatott multikulturalista politika lecserélte a német lakosság negyedét külföldi származású személyekre.

 

hidfo.ru

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog