erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Spanyolországot fenyegeti most a migránshullám

Az ENSZ menekültügyi hatósága (UNCHR) arra figyelmeztette a spanyol kormányt, hogy időben készüljön fel az Észak-Afrika felől érkező migránsok számának megnövekedésére.

 

2016 óta az onnan érkezők száma megkétszereződött, számol be róla az osztrák Info-Direkt hírportál.

A Marokkó-Spanyolország úton érkező migránsok száma igen gyorsan nő. Spanyolország már a terhelhetősége határára érkezett.


Ezzel együtt még midig Olaszország volt az év első felében az Európába igyekvők kedvelt Európába érkezési célpontja. Tavalyhoz képest számuk 32 százalékkal nőtt.

Spanyolországban 2016-ban 6800 migráns érkezett. Júniusban viszont már 1900 migráns lépett spanyol területre. 2016 júniusához viszonyítva ez négyszerte nagyobb szám.

Idén a számítások szerint 11 000 migráns érkezése várható.

Spanyolországba 2006-ban érkezett a legtöbb illegális határátlépő: akkor 39 000 migráns érkezett oda. De Marokkóval együttműködve Spanyolországnak sikerült, hogy csökkentsék az illegális beözönlők számát. Egyes országokkal, mint Szenegál, Mauritánia és Nigéria, Madrid visszafogadási szerződést kötött.

De az UNHCR szóvivője, Maria Jesus Vega úgy véli, Spanyolország nem készült fel a megnövekedett migránsszámra és a brit SkyNews tévének kijelentette:

„Egyértelmű, hogy a spanyol kormánynak fel kell készülnie…Ami 2015-ben Európában máshol megtörtént, az nem ismételhető meg.”

magyaridok.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog