Az utóbbi időkben píszín igyekeztek megoldani az über alles-t. Páncélos hadosztályok helyett jöjjön a bank és az RTL.

 

„A civilizált Nyugat bevadult. »A piacok majd megtanítják az olaszoknak, hogy megfelelően szavazzanak« – jelentette be Günther Oettinger német EU-biztos. Hát Hitler sem fogalmazhatott volna ennél politikailag korrektebben Itália megszállása előtt. Helyén értsük a Rómának szánt üzenetet: ez nekünk is szól! A brüsszeli szocdem frakció »véletlenül« tegnap követelte: Orbánt dobják ki az uniós »úri szalonból«.

Az európai történelemben figyelemreméltó hagyományai vannak annak, amikor német »biztosok« figyelmeztetik a renitensnek talált népeket. Teszik ezt hol a civilizáció és a fejlődés, hol nyíltan a birodalom érdekeire hivatkozva. A lényeg, hogy ők diktáljanak.

Az utóbbi időkben píszín igyekeztek megoldani az über alles-t. Páncélos hadosztályok helyett jöjjön a bank és az RTL. Abból is ért Európa »perifériája«. Meg hosszútávon olcsóbb tudatot módosítani, mint lőni.

Aztán valami megváltozott. Európa népei elkezdtek rájönni arra, hogy nem azért létezhetnek, mert erről szól a német-francia »istenek alkuja« Közép-Európa is felfogta: nem kedves ajándék volt az uniós tagság, hanem szimpla üzlet.

Másképpen fogalmazva: bekerültünk egy játékba, amelynek szabályait – főleg az íratlanokat – nem ismertük. Nem is ismerhettük. Közhely a minden derék pesti demokratának járó bécsi kávéház bódító illata. Tény, hogy ugyan kaptunk extra pénzt az EU közösből (!), de ezért szétvertük iparunkat, mezőgazdaságunkat, a kereskedelmet meg plázásítottuk.

(...)

Európa volt és lesz, ez nem német vagy francia döntnökön, luxemburgi konyak-dílereken múlik.

Viszont azt már tényleg be kellene látni, hogy a mostani Európai Unió tökéletesen impotens. A Merkel-Macron központosítási terv új birodalmat teremt, ahol mi csak szolgák lehetünk. Ahol majd német biztosok „tanítanak” bennünket.

Ez így nem a mi világunk.”

Máté T. Gyula

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog