erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Egy leszbikus nő és egy meleg férfi vetélkednek a UKIP vezetéséért

A brit EU- és bevándorlás-ellenes UKIP párt vezetéséért egy iszlám-kritikus leszbikus nő és egy melegházasságot ellenző meleg férfi vetélkednek. A hasonló nézeteket képviselő német AfD pártjának listavezetője is egy leszbikus nő.

 

 

Új vezetőt keres magának a korábban Nigel Farage, majd Paul Nutall által vezetett, EU- és bevándorlásellenes UKIP párt Nagy-Britanniában. Miután a hosszú évekig az EU-ból való kiválást szorgalmazó UKIP fő célja a Brexit-népszavazás eredményével gyakorlatilag teljesült, a szavazók elpártoltak tőlük. 

A UKIP a minapi előrehozott brit parlamenti választáson mindössze 1,8 százaléknyi szavazatot szerzett, miközben a 2015-ös választáson még több mint 12 százalékos eredményt értek el (igaz, ekkor is csak egyetlen körzetben tudtak nyerni). A UKIP-nak most már nem lesz képviselője a londoni parlamentben.

A párt vezetéséért most Anne Marie Waters leszbikus aktivista és a szintén meleg David Coburn skót politikus verseng. 

Waters a Németországból indult, iszlám- és bevándorlásellenes Pegida mozgalom egyik brit vezetője volt korábban, valamint felszólalt a „Melegek a saría ellen” nevű mozgalom tüntetésén. Waters szerint a muszlimok körében ijesztő mértékű a melegellenes érzület, és ő fel akar szólalni ez ellen, a melegek és mindenki más szabadsága érdekében.

A skót David Coburn a UKIP európai parlamenti képviselője. Korábban azt mondta, a UKIP vezetése olyan kihívás, mintha „macskákat próbálgatnának nyájként terelni”, de mégis elindul a pártvezetésért. Elmondása szerint szeretné megmenteni a UKIP-ot a „dilettánsoktól és együgyű őrültektől”. Coburn nyíltan vállalja melegségét, bár nem ért egyet a melegházassággal, szerinte az élettársi jogok elegendőek a melegek számára.

A UKIP-hoz hasonló EU-kritikus és bevándorlásellenes nézeteket valló német AfD párt nemrég egy leszbikus politikusnőt, Alice Weidelt választotta listavezetőnek Alexander Gauland pártvezető mellé.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog