erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Én akarok Németország következő kancellárja lenni.

Nézzetek Magyarországra!

Ezek olyan fejlemények, amik ellen védekeznünk kell. Én akarok Németország következő kancellárja lenni.

„Nem kell az USA-ba utaznunk, hogy azt a kísérletet lássuk, mely során nyugati államokban a szabadság kerekét vissza akarják fordítani. Nézzetek Törökországra, nézzetek Magyarországra, nézzetek Lengyelországra:

médiumokkal bánnak el, az ellenzéket akadályozzák vagy elnyomják, vagy a művészetet és kultúrát kurtítják meg. Ezek olyan fejlemények, amik ellen védekeznünk kell. (...)

Németország Szociáldemokrata Pártja a legelszántabb ellenfél, aki létezik. Azt akarjuk, hogy az SPD legyen a legerősebb politikai erő a szövetségi választás után. És én akarok Németország következő kancellárja lenni.”

Martin Schulz német szocdem vezető első kancellárjelölti beszéde.

Ki ez a Schulz?

Érettségi nélkül hagyta abba a középiskolát, és 1975 és 1977 között könyvkereskedelmi tanulmányokat folytatott. Schulz politikai karrierje 1974-ben, tizenkilenc éves korában kezdődött, amikor belépett Németország Szociáldemokrata Pártjába (SPD). 1987 és 1998 között az észak-rajna-vesztfáliai Würselen település polgármesteri tisztségét töltötte be.1994-ben lett az Európai Parlament képviselője. 2012. január 17-én megválasztották az Európai Parlament elnökének, a pozícióban a lengyel Jerzy Buzeket váltotta.  2014. július 1-jén újraválasztották tisztségében.

A Spiegel igazságos: leírja, hogy több hónapos kórházi elvonókúrát vállalt, igyekezett önmagát megismerni és fölépíteni. Rájött, hogy hajlamos önmaga túlértékelésére, túl magas célokat jelöl ki, mindig a nagyokkal szeretett volna együtt játszani, holott ehhez hiányoztak a képességei. „Meg kellett tanulnom a szerénységet”, állítja 

A magyarellenessége 

A német Funke című lap hasábjain azzal fenyegette Magyarországot, hogy búcsút inthetnek a magyarok az uniós támogatásoknak, amennyiben "nem mutatnak szolidaritást". (2016)

A magyar zsidók összeírása
2013-ban Schulz a francia Metro napilapnak úgy nyilatkozott:

Magyarország össze akarja írni a zsidókat."
Kifejtette azt is, hogy a rasszizmus és az antiszemitizmus nincs elharapódzva Európában, de Magyarország jó példa arra, hogy ez még nem veszett ki. Ezzel gyakorlatilag minden magyart antiszemitának titulált.

Nem teljesen lehet tudni, hogy ő volt-e részeg, amikor ezt kijelentette, vagy a szóvivője, mindenesetre kész tényként, már megalkotott jogszabályként kezelte a Jobbikos Gyöngyösi Márton felháborító javaslatát, amely szerint össze kell írni a zsidó származású kormánytagok és parlamenti képviselők nevét.
Később sem kért elnézést a kijelentéséért, hanem mindössze annyit mondott, hogy a Metro nem azt közölte le, amit ő mondott, ezért helyreigazítást kért a laptól.

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog