erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

2017. május 31-én este 7-
kor rendkívüli koncert lesz
marosvásárhelyi Kultúrpalota 800
fős nagytermében, ahol két
világklasszis magyarországi
hangszeres szólista, Baráti Kristóf
és Várdai
István
 Antonín Dvořák a-moll
hegedű- és h-moll csellóversenyét
fogják megszólaltatni a helyi
filharmonikusokkal, A tagországi vezetők megegyeztek abban is, hogy az észak-atlanti szövetség csatlakozik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi koalícióhoz. A katonai szövetség azonban konkrét katonai műveletekben nem vesz részt a terrorcsoport tevékenysége által érintett egyetlen területen sem.

Bővebben: A NATO beszáll a harcba a terrorizmus ellen 

SPUTNIK NEWS

Az Oroszország ellen érvényben lévő szankciók ellenére európai befektetők egyre nagyobb érdeklődést mutatni a Krím-félsziget iránt.

Bővebben: Az európai befektetők áramlanak a Krím-félszigetre a szankciók ellenéreRománia azt szeretné, ha a NATO keleti szárnya "jól megerősített" lenne, de "kiegyensúlyozott módon" - nyilatkozta csütörtökön Brüsszelben Klaus Iohannis államelnök.

Bővebben: Iohannis: Egy jól megerősített, de ugyanakkor kiengyensúlyozott keleti szárnyat szeretnénkAz uniós tiszt­vi­se­lők azt szeretnék elérni, hogy nyolc éven belül az EU minden tagállama át­vált­son az euróra.
A 28 EU-tagállam közül jelenleg kilenc nem része az eurózónának, pedig a csatlakozási szerződésben erre ígéretet tettek. Az Egyesült Királyság épp távozik, de rajta kívül Dánia sem fog euróra váltani, mivel csatlakozásukkor ezt a szerződésben kötötték ki. A maradék hét tagállam viszont nem fog örülni a hírnek…

Bővebben: Az EU beakarja darálni a nemzeti fizető eszközöket


Az amerikai kormánynak nincs hatásköre vagy szándéka tárgyalni Magyarországgal a Közép-európai Egyetem (CEU) vagy más magyarországi egyetemek ügyéről – közölte a washingtoni külügyminisztérium tegnap kiadott közleményében.

Bővebben: CEU ügyben Amerika nem tárgyalFotó:AFPEgyre nagyobb balhé van kibontakozóban Spanyolországban, miután Katalónia bejelentette, hogy azonnal kinyilvánítaná elszakadását a mediterrán országtól, amennyiben a spanyol kormány megakadályozza a függetlenségről szóló népszavazás megtartását.

Bővebben: Ez az elszakadás döntheti be EurópátFotó: AFP /Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter (B) és Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter (J)/Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter és Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter vezetésével német-francia munkacsoport alakult, amely javaslatokat dolgoz ki az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről – jelentette be a két miniszter hétfőn Berlinben.

Bővebben: Megkezdődött a kétsebességes unió kiépítéseFOX NEWS

/Ann Coulter a legrokonszenvesebb amerikai újságírónő. Undorodik a liberálisoktól. Ha nálunk nem  hülyék lennének oly sok fontos területen, már legalább egy könyvét rég kiadták volna magyarul. Például az „Adios, Amerika! A baloldal országunkat harmadik világbeli pokollá akarja tenni” címűt, amelyik 2015-ben jelent meg. Ann ma beszélt a Fox Newsban, ahol szintén sokat hívják. Egyébként jogász végzettségű. Fantasztikus könyvei közül egy másik a “Hogyan beszéljünk egy liberálissal, ha már muszáj”. /

Bővebben: Ann Coulter: Trumpnak jövőre annyi, ha nem tartja meg ígéreteitA manchesteri rendőrség kedd hajnali tájékoztatása szerint legalább tizenkilencen életüket veszették, ötvenen megsérültek a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbanásban. A rendőrség közölte azt is, hogy terrorcselekményként kezeli a történteket.

Bővebben: Robbantás a telt házas koncerten, 19 halott 50 sebesült + videóDavid Davis szerint Nagy-Britannia el sem hajlandó kezdeni a tárgyalásokat, ha Brüsszel nem mond le a 100 milliárd eurós kilépési díjáról.

Bővebben: "Ha fizetni kell a Brexitért, szépen elsétálunk a tárgyalóasztaltól"

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog