THE NEW YORK TIMES

Mégpedig ezzel a címmel írt cikkével: „Izraelnek a következő háborúja mindig ’elkerülhetetlen’”

Az izraeli szerző – akinek „A zsidó liberálisoknak nincs hazájuk” címmel írt önéletrajzi könyve hamarosan megjelenik – felsorolja, hogy miként harangozzák be Izrael egyes közelgő háborúit. „Az elkerülhetetlen gázai konfliktus” és társai szövegekkel.

Bővebben: Szemdörzsölés kéretik: a NYT (!) nekiment a rendszeresen háborút indító IzraelnekBejegyezte az Európai Bizottság az európai kisebbségi szervezetek által közösen összeállított Minority SafePack című európai polgári kezdeményezést - közölte szerdai hírlevelében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

Bővebben: Bejegyezte az Európai Bizottság a kisebbségi európai polgári kezdeményezéstMegszavazta a skót parlament az újabb függetlenségi népszavazás előkészítését, ehhez azonban még a londoni kormánytól is engedélyt kell kérni. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök azzal indokolta az új referendumot, hogy Skóciát akarata ellenére akarják kiléptetni az EU-ból. Theresa May a Brexitről szóló tárgyalássorozat vége előtt nem engedné a népszavazást.

Bővebben: Megszavazta a skót parlament az új függetlenségi referendumotA megismételt függetlenedési népszavazás támogatására szólította fel a skót parlamentet az első miniszter. Nicola Sturgeon javaslata, amely alig 30 hónappal követi az akkor hajszállal elutasított függetlenségi referendumot, most a brexit miatt ismét aktuálissá vált.

Bővebben: Hogyan tovább, Skócia?Theresa May brit miniszterelnök már megírta levelét, amellyel szerdán hivatalosan is megindítja a szigetország elszakadását az Európai Uniótól.

Bővebben: Theresa May levelét megírta: most már tényleg kezdődik a brexit (videó)Donald Trump amerikai elnök aláírta az elődje, Barack Obama által hozott klímavédelmi intézkedéseket eltörlő elnöki rendeletét. 

Bővebben: Trump elnök aláírta az Obama klímavédelmi intézkedéseit eltörlő rendeletet + Videó„Van értelme 8 millió magyarral konzultálni? Szerintem nincs.” – ezt gondolja Soros György alapítványa arról, hogy meg kell-e kérdezni az embereket a közel-keleti lakosság Európába telepítéséről. Nem konzultálna a magyarokkal Soros György szervezete.

Bővebben: Nyílt társadalom: “Nincs értelme konzultálni a magyarokkal”FOREIGN POLICY

Miközben az amerikai kormány arról tanácskozik, hogy miként konfrontálódjon Iránnal, a Pentagon fokozni akarja támogatását a Jement /válogatás nélkül/ bombázó Szaúd-Arábiának.

Bővebben: A Pentagonnak nem elég az eddigi szaúdi gyártmányú jemeni népirtásKína és Oroszország konkrét előkészületeket tesz, hogy kiszálljanak a dollár-rendszerből, kezdi beszámolóját a független német gazdasági-politikai hírportál. Amerikai állampapírokat adnak el és növelik aranytartalékukat. Ezen túlmenően Oroszország már felkészült saját fizetési rendszerével,hogy a nemzetközi SWIFT-rendszertől függetlenítse magát.

Bővebben: Kína és Oroszország előkészíti kilépését a dollár-rendszerbőleuronews (magyarul)

Forrás: Youtube.com

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog