Umberto Eco keményen támadja a közösségi hálózatokat: „Ez az ostobák inváziója. A tévé a falu hülyéjét tolta előtérbe, akivel szemben a néző magasabb rendűnek képzelte magát. Az internetben az a drámai, hogy az igazság birtokosaként tolta előtérbe a falu hülyéjét” A Zöld Nap Egyesület immár hagyományos programjai közé sorolható a Tavaszi Zöld Napok rendezvény, amelyet idén április 20-22 között kilencedik alkalommal szerveztek meg. Talán 2010 márciusában még nem is merült fel a kérdés, hogy a rendezvény minden évben megszervezésre kerüljön, de sikerének és a szervező csapat kitartásának köszönhetően idén is tartalmas programsorozattal várta a résztvevőket. 

Bővebben: Kilencedik alkalommal szerveztek Tavaszi Zöld Napokat
Illusztráció (Tofán Levente felvétele)

Bokor Tibor polgármester aláírta azt a finanszírozási szerződést, amely 41 kézdivásárhelyi utca víz- és csatornahálózatának felújítását célozza. A szerződésaláírásra Bukarestben, a Fejlesztési Minisztériumban került sort 2018. április 5-én.

Bővebben: Kézdivásárhely: Újabb utcákban újul meg a víz- és csatornahálózat
Szombat április 7-én a  Gyűjtemények Házában nyitották meg Teleki Aranka ruhatervező és -készítő egyéni kiállítását.
Beke Ernő mint házigazda köszöntötte és a kiállított népviseleteket és készítőjüket méltatta. A  Teleki Arankáról megtudtuk, hogy Kovásznán született  ötödikes diákként, Gazdáné Olosz Ellának oltotta be a népművészet és a varrás szeretetével, majd később divattervezést is tanult. Jelenleg vállalkozását vezeti Kézdivásárhelyen.  Az eseményhez illő hangulatot a Szalló Erzsébet népdalénekes teremtette meg.

Bővebben: Kézdivásárhely: a székelyruhák varázsa
 

Ferencz Attila, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kézdiszéki elnöke és Kiss Erika március 29-én tartott sajtótájékoztatón elmondták az anyaországi szavazatokkal kapcsolatos tudnivalókat.

Bővebben: Anyaországi szavazás április 8