erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Megvédték Victor Pontát az európai szocialisták

Szergej Sztanisev, a PES elnöke és Rovana Plumb román munkaügyi miniszter Budapesten | Fotó: MT

A román miniszterelnök védelmére kelt az Európai Szocialisták Pártjának (PES) szombaton befejeződött budapesti kongresszusán az európai pártcsalád újraválasztott elnöke, Szergej Sztanisev.


A bolgár politikus szerint tiszteletben kell tartani, hogy a bukaresti parlament bizalmat szavazott a kormánynak. „Aggasztanak a bukaresti politikai feszültségek. A parlament elutasította a bizalmatlansági indítványt, és ezt tiszteletben kell tartani. Ez a döntés legitimálja a kormány eddigi munkáját” – mondta a román sajtó által idézett Sztanisev.

A PES elnöke bátor döntésnek nevezte a Ponta-kormány által június elsejétől bevezetett áfacsökkentést. Emlékeztetett arra, hogy uniós szinten Románia érte el a legnagyobb gazdasági növekedést az idei első negyedévben. „A politikai feszültségek nem a polgárok jólétét szolgálják” – tette hozzá Sztanisev.

maszol/stiripesurse.ro

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog