erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Hogy mik nincsenek? A Román Akadémia tiszteletbeli tagja lesz Ferenc pápa

Mert Őszentsége Románia barátja.
A Román Akadémia küldöttsége – Ionel Valentin Vlad, az Akadémia elnöke, Cristian Hera alelnök, Victor Spinei alelnök, Bogdan Simionescu alelnök, Victor Voicu főtitkár, plusz Ioan Robu római katolikus püspök – magánkihallgatásra jelentkezett Őszentségénél, Ferenc pápánál. Aki fogadta is a tisztes társaságot a Vatikánban, november 8-án.

 

A kihallgatás alkalmával a tudós koponyák megajándékozták a Pápát a Román Akadémia albumával, továbbá az Ótestamentum első román fordításával (Nicolae Milescu 1661 és 1668 között végzett munkája), továbbá felkérték Őszentségét, ugyan legyen már a Román Akadémia tiszteletbeli tagja.

Ferenc pápa elfogadta a felkérést, a Romániával való baráti viszonyra hivatkozva. A tiszteletbeli tagságot igazoló dokumentumok a bukaresti apostoli nunciatúra útján kerülnek majd el Őszentségéhez.

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog