erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Magyarellenes hangulatkeltés a Sepsi OSK–Steaua meccsen


Fotó: Gazeta Sporturilor

Nagyobb baj, hogy a szentgyörgyiek elvesztették a focimérkőzést.
Fordítva ismerik a „ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel” mondást a Steaua ultrái, akiket hiába fogadott volna kürtőskaláccsal Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa a vasárnap esti brassói Liga 1-es focimeccs előtt. A jó szándékú ötletet csírájában fojtotta el a közegészségügyi bürokrácia, de a bukaresti „szurkolók” viselkedése ismét megmutatta: a magyarellenességük székely kaláccsal sem semlegesíthető.

 

„A ti otthonotok nem Romániában van! Menjetek!” és „Ez itt Románia” feliratokkal és román zászlókkal érkező vendégtábor viselkedése még a „Ria-ria-Hungária” rigmust is kiprovokálta a Székely Légióból. A bukaresti sajtó szerint ugyan a vendégtábort az irritálta, hogy a szentgyörgyi hangosbemondó először magyarul beszélt és csak utána románul a csapatok bemutatásakor – csakhogy a feliratok elkészítése aligha pár perc alatt, hirtelen felindulásból történt.

A meccset amúgy nagyon simán, 4-0-ra nyerte a FCSB, amely az alapszakasz felénél 28 ponttal a második helyen áll, néggyel lemaradva a listavezető Kolozsvári CFR mögött. A Sepsi OSK 10 ponttal a tizenkettedik.

Boros Miklós

foter.ro

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog