erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

RMDSZ: az anyelvhasználat kapcsán a közigazgatásban

Kelemen  megtette kötelességét, tájékoztatta a népet egy újabb kompromiszumos megoldásról, amelynek már induláskor kitekerik a kormány a nyakát, napirendre sem tűzik.

Az RMDSZ egyet tudna érteni azzal, hogy 15 százalékban állapítsák meg azt a küszöbértéket, amelyet el kell érnie egy kisebbségnek egy település lakosságának arányában ahhoz, hogy használhassa anyanyelvét a közigazgatásban – nyilatkozta hétfőn Kelemen Hunor.


A szövetség elnöke megjegyezte, a témáról semmilyen megbeszélést sem tartottak, „azt hiszem, hogy a közigazgatási bíróság elhalasztja holnapról, hogy jelentést adjon ki ez ügyben” – fogalmazott. – Mi a kezdeményezők szempontjából egyet tudnánk érteni egy 15 százalékos küszöbbel. Meg kell mondanom, ha létrejönne egy kompro­misszum, akkor a mostani, mintegy 400 település, amely a 20 százalékos küszöb alá esik, további 73–74-gyel bővülne. Azt gondolom, senki nem veszítene. Ebben a törvényben nincs szó arról, hogy hivatalos nyelvvé váljon a magyar, csak arról, hogy a közigazgatásban használni lehessen a magyar nyelvet ott, ahol teljesülnek ezek a feltételek” – nyilatkozta Ke

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog