erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

"Nincs más megoldás!" Esetleg tisztára mossák Dragneát


(Monitorul Expres)

Újratárgyalják Liviu Dragnea perét, amelyben a Szociáldemokrata Párt elnökét azzal gyanúsítják, hogy hivatali visszaélés és hamis okirat kiállítása révén alkalmaztatta pártja két tagját a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál - döntött kedden a Legfelsőbb Bíróság. Mi sem könnyebb az üggyel eddig foglalkozó bírót eltávolítani,  ujjat a helyébe rakni, aki „másképp gondolkodik”  és máris meg született a kiskapu, hogyan lehet egy korrupciós ügyet esetleg elkenni. Így aztán ha nem is tisztára mosnak valakit de a döntést addig lehet húzni, míg okafogyottá válik az ügy. Persze ezt csupán a pénzes és jól pozicionált politikusok esetében lehet kivitelezni.

 


A döntést az indokolja, hogy az üggyel eddig foglalkozó bíró, Ana-Maria Dascălu nyugdíjba vonult, az új bíró pedig kérte a teljes bírósági eljárás újrakezdését.

Dragnea ügyvédje az Emberi Jogok Európai Bíróságának korábbi döntéseire hivatkozva kérte a bírósági eljárás újrakezdését, kifejtve, hogy "nincs más megoldás".

Mivel kötelező módon ugyanannak a bírónak kell meghoznia az ítéletet, aki a per folyamán részt vett a bizonyítékok begyűjtésében, ismét ki fogják hallgatni az összes vádlottat — közölte a bírói testület elnöke.

A következő tárgyalásra október 3-án kerül sor.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) 2016. július 15-én állította bíróság elé hivatali visszaélésre való felbujtás és csalás miatt a Szociáldemokrata Párt elnökét, Liviu Dragneát, aki a tettek elkövetése idején a Teleorman Megyei Tanács elnöke volt.

Ugyanabban az ügyben Dragnea volt feleségét, Bombonica Prodanát, a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság akkori magas beosztású hivatalnokát, valamint további kilenc személyt is bíróság elé állított a vádhatóság.

A DNA szerint Dragnea közbenjárt annak érdekében, hogy a gyermekvédelmi igazgatóság alkalmazzon két személyt, akikről tudta, hogy valójában mindketten a Szociáldemokrata Párt Teleorman megyei szervezeténél dolgoztak.


Tóth az AGERPRES nyomán

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog