erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Külföldi vezérlésű román törvényhozás


Tudorel Toader Hans Klemm (stiripesurse.ro)

Az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete szerint "az együttműködés szellemében" zajlott a Tudorel Toader igazságügyi miniszterrel folytatott kedd reggeli egyeztetése. Írja az Agerpres hírügynökség. A találkozó azután történt, hogy az amerikai diplomata nem tetszését fejezte ki, az igazságügyi törvény megváltoztatása, és az államelnök hatáskörének szűkítése kapcsán. A javaslatról azóta sem döntöttek. Mint minden döntést a politikusok a média segítségével egymásnak üzengetve vitatják meg. Volt tüntetés is a javaslat ellen. Sarkalatos törvény meghozataláról van szó, ami az állam működését és a törvénykezést befolyásolja, jön a nagy stratégiai testvér és megmondja, hogyan döntsenek.

 

"Igen összetett és gyümölcsöző találkozónk volt ma reggel, pozitív szellemben zajlott, ahogyan az természetes a stratégiai partnerség keretében. Lehetőségem volt tárgyalni az igazságügyi miniszterrel nézeteiről és a tárcavezetőként rá háruló felelősségekről" — fogalmazott a beszélgetést követően Hans Klemm.

"Hangsúlyozni szeretném, hogy a beszélgetés az együttműködés szellemében zajlott, nézőpont—és információcsere történt, és én a továbbiakban is együtt akarok dolgozni a miniszterrel, illetve a kormánnyal" — mondta még Klemm.

Sokat elárul Klemm kijelentése, hogy együtt akarok (nem szeretne) dolgozni a kormánnyal. Hát igen, mivel diplomata és ennek megfelelően kell viselkedjen, szépen körülírta, nem mondhatta: megmondtam hogyan viselkedjenek és döntsenek punktum.

Sz-h

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog