erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Liviu Dragnea üzent Soros Györgynek: „Nem hagyom magam!”

Liviu Dragnea szerint a „gonosz” Soros György áll az ellene irányuló sajtótámadások hátterében. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke az állítólagos törvényszegéseiről szóló tényfeltáró riportsorozatokra reagált vasárnap este.

 

Mint korábban beszámoltunk róla, a Rise Project oknyomozó újságírói csoport előbb a politikus brazíliai üzleteiről cikkezett, majd egy titkosszolgálati dokumentumra hivatkozva arról írt, hogy Liviu Dragnea a Teleorman megyei tanács elnökeként nagy összegű közpénzeket térített el az egyik cégéhez.

Fotó: Mediafax/AFP

A PSD elnöke a România TV-nek vasárnap este azt nyilatkozta, hogy soha nem voltak üzletei Brazíliában. „A vagyonnyilatkozatom mindenki számára világos adatokat tartalmaz” – érvelt a politikus. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a belügyminisztérium titkosszolgálata (DGPI) szerint nem hiteles a Rise Project által idézett dokumentum.

Dragnea szerint a sajtótámadások hátterében Soros György magyar származású üzletember áll. „Az utóbbi hónapokban meglehetősen határozottan foglaltam állást e gonosz figura, Soros György ellen, és ez úton is azt üzenem neki: nem hagyom magam! Minden Sorostól indul, a Romániával és más országokkal kapcsolatos rosszindulatú terveinek része. Ez ilyen egyszerű” – fejtegette a PSD elnöke.

A politikus nem részletezte, hogy mire alapozza az állításait. Tény azonban, hogy az Országos Adóhatóság (ANAF) ellenőrei napokban a kormánnyal és a Liviu Dragnea személyével szemben kritikus HotNews és Rise Project szerkesztőségében is vizsgálódtak.

maszol.ro

Fotó: Mediafax/AFP

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog