A New York-i magyarság is készül a Táncház Napjának méltó megünneplésére. A Magyar Ház színvonalas programmal várja az érdeklődőket a jeles eseményre.

 

 A Táncház Napját, a Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület kezdeményezését, idén hetedik alkalommal rendezik meg. A tradicionálisan, május 6-ához legközelebb eső szombati ünnepre a diaszpórában élő magyarság is készül.

Az észak-amerikai honfitársaink immár hagyományként ünneplik idén is a Táncház Napját. A különleges eseményt a New York-i Magyar Ház igazgatója, Nagy Ildikó, és a helybeli Délibáb néptánccsoport szervezi. A tánc ünnepére a magyar néptánc és népzene amerikai rajongói nemcsak New York környékéről, de a környező államokból is, Washingtonból, Columbia Kerületből, Massachusetts-ből valamint New Jersey-ből érkeznek. Az utóbbi államban működik a húszéves múltra visszatekintő Csűrdöngölő Együttes. A programsorozat este hat órakor kalotaszegi csődülettel („flash mob") kezdődik a Metropolitan Múzeum előtti téren, majd éjfélig tartó táncházzal folytatódik a New York-i Magyar Házban. Talán nem véletlen, hogy a tehetséges gyerekek tánccal, zenével, énekkel, csujogatással kezdik az összeállítást, és ezután csatlakoznak hozzájuk a felnőttek. „Izgatottan várjuk a hétvégi találkozást zenész és táncos ismerőseinkkel, valamint a néptánc és élő népzene várható élményével is – jelzi a kiváló hangulatot Balázsi Gábor professzor, szervező, aki nemzeti azonosságunkat kifejezve Berecz Andrást is idézi:-Ha vagyunk – legyünk!".

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog