erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Ennél populistább szöveget rég nem hallottunk

Dragnea ellenséget vizionál, amely a pártja ellen irányul. Nehezen tudja megmagyarázni az általa generált kormányválságot, hogy a számára kényelmetlen kormánytagokat eltávolítsa. Különböző meséket talál ki, megkérdőjelezi az általa kitalált Grindeanu kormányfő vezetői készségeit, állítása szerint külső erő irányítja a kormányfőt. Áttetsző mesék, amelyekkel port hint a párt társai szemébe. A legutóbbi magyarázata a kormányválságra, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) ostrom alatt áll, és ez nem politikai ostrom, hanem létezik egy régóta készülő terv, nyilatkozta csütörtökön az alakulat elnöke, Liviu Dragnea. Úgy fest a magyarázat mintha a földönkívüli zöld emberkék azon dolgoznának, hogy szétessen a PSD. Persze azt is hangsúlyozza: számukra a legfontosabb a romániai lakosság jóléte és ezért nem adják fel a kormányprogramban tett vállalásaikat.

 

"Amilyen sebességgel szervezik ezeket az akciókat, egyre nyilvánvalóbb, hogy ezt a tervet nem sebtében, a tegnap vagy ma állították össze. Én sem és kollégáim sem gondoltuk volna, hogy az egy hónappal ezelőtt bejelentett kormányzati kiértékelő ekkora botrányt fog előidézni. És hogy akaratunk ellenére felfedezünk egy olyan tervet, amelyről fogalmunk sem volt, amelyhez nincs köze sem a kormánynak, sem a pártnak. Még egyszer mondom, a PSD ostrom alatt áll és nem politikai ostrom, mert a Mentsétek meg Romániát Szövetség kis támogató akcióján kívül más politikai megnyilvánulást nem láttam. Nem tudom pontosan, kik vannak ezen akciók mögött, de nagy szakértelemmel koordinálják" — állította Liviu Dragnea.

Dragnea szerint ami most a kormányban történik, az a "demokratikus törvényesség keretein kívül történik és a választási eredmények és a jóérzés határait feszegeti".

"Jelenleg egy törvénytelen csoportosulásról beszélünk, amely gyakorlatilag elfoglalta a Victoria-palotát, anélkül, hogy meglenne a szükséges politikai támogatottságuk. (...) Már tegnap rájöttünk abból, ahogyan a miniszterelnök az országos végrehajtó bizottság ülésén viselkedett, de a szerda éjszakai nyilatkozataiból is, hogy jól döntöttünk" — nyilatkozta Dragnea.

Forrás: AGERPRES

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog