erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Vajon van összefüggés a fekete-tengeri kőolaj és a Tillerson amerikai külügyminiszter látogatása között?

Váratlanul Romániába érkezett szerda este Rex Tillerson amerikai külügyminiszter – adja hírül a Romania Insider. A látogatás nem volt előre bejelentve. Tillersonnak nem volt hivatalos programja a román fővárosban, mindössze az éjszakát tölti ott. A hírek szerint Tillerson csak Teodor Meleşcanu a román külügyminiszterrel találkozott, majd csütörtök reggel elhagyta az országot. A Maszol.ro hírportál azt írja, hogy Meleşcanu már a repülőtéren várta Tillersont, akinek a gépe úgymond egy műszaki megállót iktatott be Ázsiából hazatérően.

Marosvásárhelyi iskolaügy - Törvénytervezetet iktatott az RMDSZ a katolikus gimnázium újraalapítására

 A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) törvénytervezetet dolgozott ki, mely lehetővé teszi a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium újraalapítását. A tervezetet szerdán iktatták a képviselőházban - közölte az RMDSZ hírlevele.

Tőkés László után Kelemen Hunor is búcsút mondhat Románia Csillagának

A Románia Csillaga érdemrend becsületbírósága szerdán úgy döntött: azt javasolják az államfőnek, hogy vonja vissza az állami elismerést Kelemen Hunortól, az RMDSZ elnökétől. Ezt a testület egyik tagja jelentette be az Antena3 hírtelevízióban.

Bukarest: Ponta lemondatná Dragneat


Fotó: stirpescurte.ro

Victor Ponta volt kormányfő a parlament épületében tartott sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy Liviu Dragnea nem maradhat az alsóház elnöki tisztségében, mert szerinte Dragnea azért módosítana a törvényeken, hogy megszabaduljon a bűnvádi ügyeitől. A volt kormányfő elmondta: a Szociáldemokrata Párt egyik jelenlegi alelnökét kellene javasolni az alsóház élére, egy olyan személyt, akinek nincsenek bűnvádi ügyei. Ellenben a bizalmatlansági eljárást nem támogatják.

Hogy mik nincsenek? A Román Akadémia tiszteletbeli tagja lesz Ferenc pápa

Mert Őszentsége Románia barátja.
A Román Akadémia küldöttsége – Ionel Valentin Vlad, az Akadémia elnöke, Cristian Hera alelnök, Victor Spinei alelnök, Bogdan Simionescu alelnök, Victor Voicu főtitkár, plusz Ioan Robu római katolikus püspök – magánkihallgatásra jelentkezett Őszentségénél, Ferenc pápánál. Aki fogadta is a tisztes társaságot a Vatikánban, november 8-án.

Megkötik Dragneat?

Újabb ügyben idézte be gyanúsítottként Liviu Dragneát, a Bukaresti kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét hétfőn a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Az Erdély-zászló kolozsvári lobogtatásáért kirótt valamennyi bírságot érvénytelenítette a bíróság


Fotó: foter.ro, Szabó Tünde

A Kolozsvári Bíróság első fokon valamennyi esetben érvénytelenítette azt a bírságot, amelyet a csendőrség rótt ki azokra, akik Erdély-zászlót lengettek a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által szervezett március 15-i kolozsvári felvonuláson.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog