erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében - A román parlament szenátusa elfogadta a jelenleg hatályos tanügyi törvény módosításáról szóló javaslatot

Határok nélkül

2017. december 7. – Kossuth Rádió

A román parlament szenátusa elfogadta a jelenleg hatályos tanügyi törvény módosításáról szóló javaslatot, amelyet az RMDSZ terjesztett be

A módosított jogszabály szerint ezentúl parlamenti törvénnyel is létre lehet hozni kisebbségi oktatási intézményeket, így megteremtődött a jogalap arra is, hogy újraalapítsák a marosvásárhelyi római katolikus teológiai líceumot. A Határok nélkül riporter a Maros megyei szenátort Novák Csaba Zoltán kérdezte.

 

Szerbiában 2014 szeptembere óta működnek közjegyzők

Szerbiában 2014 szeptembere óta működnek közjegyzők. Több magyar többségű önkormányzatban, így Topolyán, Szabadkán, Adán és Csókán azonban még vannak betöltetlen közjegyzői posztok. Fontos volna, hogy a délvidéki magyar jogászok közül minél többen, mielőbb letegyék a közjegyzői vizsgát és pályázzanak ezekre a munkahelyekre. Ez a közösség érdeke is.

 

Jó nekünk itt! mottóval megkezdődött az Egyházmegyei Zsinat Nagybecskereken

Jó nekünk itt! mottóval megkezdődött az Egyházmegyei Zsinat Nagybecskereken. A megnyitón Német László nagybecskereki megyéspüspök, hangsúlyozva, hogy az elkövetkező három évet a közös útkeresés jellemzi majd, egy nyitott, befogadó és szerető egyház felé.

 

Történelmi magyar egyház, az unitáriusok vállalták fel a kolozsvári hajléktalanok ügyét

Történelmi magyar egyház, az unitáriusok vállalták fel a kolozsvári hajléktalanok ügyét. Kedd délelőtt újraindította a rászorulóknak szóló ingyen ebéd-akcióját a Kolozsvár Belvárosi Unitárius Egyházközség. Hamarosan a testvéregyházakkal közösen, nagyobb léptékűvé teszik a kezdeményezést, ha lehet minden nap biztosítanának meleg ételt a nélkülözőknek. Rácz Norbert unitárius lelkészt kérdezte a Határok nélkül riprotere.

 

 

 

Az évfordulók jegyében tartják a Szent Miklós Napokat Gyergyószentmiklóson

Az évfordulók jegyében tartják a Szent Miklós Napokat Gyergyószentmiklóson. Nagy Zoltán polgármester az évfordulók sorában felidézte a 2004. évi december 5-ét is. De a Szent Miklós Napokra hívták meg a testvérvárosokat is Oláh-Gál Elvira összeállításában elsőként a polgármestert halljuk.

 

Kárpátalján 100 magyar gyerek kapott személyre szabott mikulás ajándékot Gyertyánligeten

Szent Miklós napja, azaz a Mikulás a gyerekek ünnepe. Kárpátalján 100 magyar gyerek kapott személyre szabott mikulás ajándékot a katolikus karitásztól a szórványban található Gyertyánligeten.

 

Egy szép játszóteret kaptak a Mikulástól a hajdújárási Lurkóház gyerekei

Egy szép játszóteret kaptak ma a Mikulástól a hajdújárási Kolibri Családokért Egyesület, és az ottani Lurkóház gyerekei. Elsőként Gajda Nórát, a Kolibri elnökét kérdezte a Határok nélkül riportere.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog