erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében - Zeteváralja temploma ma megújulva, megszépülve szolgálja a híveket

Határok nélkül

2017. december 5. – Kossuth Rádió

 Zeteváralja temploma ma megújulva, megszépülve szolgálja a híveket

Zeteváralja plébániatemplomában autóbuszokat javítottak a Ceauescu-rendszerben. Ma megújulva, megszépülve szolgálja a híveket egyikeként a magyar állam támogatásából épített vagy újjáépített több száz templomnak. A külhoni egyházi támogatásokról és fejlesztésekről, valamint az óvodafejlesztési program jelen állásáról számolt be a két projekt vezetője ma a Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottsága előtt.

 

Ma 13 éve, hogy 2004. december 5-i népszavazás a kettős állampolgárságról "érdeklődés hiányában" megbukott

Ma 13 éve, hogy 2004. december 5-i népszavazás a kettős állampolgárságról "érdeklődés hiányában" megbukott. Ezzel a gondolatmenettel kezdte a beszélgetését Benkei Ildikó a bizottság elnökével, Pánczél Károllyal, Soltész Miklós államtitkárral és Grezsa István kormánybiztossal.

 

Hatodik alkalommal tartottak Kárpát-medencei Összefogás Fórumot idén Budapesten

Hatodik alkalommal tartottak Kárpát-medencei Összefogás Fórumot idén Budapesten, amelyen 25 határon túli gazdaszervezet írt alá együttműködési megállapodást a hazai földművelésügyi minisztériummal azért, hogy kibővülhessen a Kárpát-medencei falugazdász hálózat. A Határok nélkül riportere járt az eseményen, és kérte mikrofon elé elsőként Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert.

 

Tanácskozást tartott a Vajdasági Magyar Jogász Egylet

Mintha más-más törvényeket alkalmaznának a nyelvhasználati jogok szabályozása terén Vajdaság északi és déli részén, azaz a tömb- és a szórványmagyarság által lakott területeken, holott Magyarkanizsán, Újvidéken és Temerinben is ugyanazok a szerbiai törvények érvényesek. A Határok nélkül munkatársának riportja a Vajdasági Magyar Jogász Egylet által szervezett tanácskozáson készült.

 

Gyógyászati eszközök, tűzifa, és élelmiszercsomagok a kárpátaljai rászorulóknak

Gyógyászati eszközök, tűzifa, és élelmiszercsomagok a kárpátaljai rászorulóknak, sérült gyermekek és felnőttek gyógykezelése - többek között ezeket tartja a legfontosabb feladatainak a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat. A szervezet Kárpátalja mellett Nyugat-Ukrajna más megyéiben is tevékenykedik. Makuk János, a szeretet szolgálat vezetője szerint Ukrajnában sok a segítségre szoruló ember, így aztán sok dolguk van, és lesz is sajnos egyre több.

 

Jónak lenni jó!

December 17-én, hatodik alkalommal rendeznek jótékonysági kampányt a közmédia csatornáin egész napos műsorfolyammal, amelynek kedvezményezettje idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A felajánlásokat a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre lehet elküldeni, és folyamatosan hívható az 1350-es adományvonal, amellyel hívásonként 250 Ft-tal támogatható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

 

Karácsonyváró koncerttel Muzslyán

A nagybecskereki Emmanuel Kamarakórus Dutina Vilma karnagy vezényletével karácsonyváró koncerttel lepte meg a muzslyai és környékbeli magyar közönséget. 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog