erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében - Mélyen a régióba gyökerezve címmel kétnapos konferenciát szervezett a FUEN

 

Határok nélkül

2017. december 4.

Kossuth Rádió

Beregszászon és Ungváron járt Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter

Beregszászon és Ungváron vitatta meg Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter a szeptemberben elfogadott új  oktatási törvény alkalmazását magyar iskolaigazgatókkal, oktatási szakemberekkel és politikusokkal. A erősen kisebbségellenes törvény értelmében 5. osztálytól a magyar iskoláknak fokozatosan át kellene térniük az ukrán nyelven való oktatásra. Az azonban egyelőre tisztázatlan, hogy a tantárgyak hány százalékát lehetne továbbra is magyarul tanítani.

 Mélyen a régióba gyökerezve címmel kétnapos konferenciát szervezett a FUEN

Mélyen a régióba gyökerezve címmel kétnapos konferenciát szervezett az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója, a FUEN, amely 33 ország 90 tagszervezetét tömöríti. A múlt hét végi brüsszeli tanácskozásnak a Régiók Bizottsága adott otthont. A konferencia témáiról és következtetéseiről Vincze Lóránt, a FUEN elnöke számol be.

1918 centenáriumára megkezdődött a következő évet tematizáló ünnepségsorozat

Kinek mit hozott az idei nemzeti ünnep Romániában?  1918 centenáriumára megkezdődött a következő évet tematizáló ünnepségsorozat. amellyel - a Nagy-Románia létrejöttéhez vezető  - Gyulafehérvári Kiáltvány százéves évfordulójára emlékeznek. Az elmúlt napok történéseiről kérdezte Kádár Magor kommunikációs szakembert a Határok nélkül riportere.

 

 

 

Pont kerülhet a párkányi hulladékégetők ügyére

 

Pont kerülhet a párkányi hulladékégetők ügyére. A városi önkormányzati testület rendkívüli ülésén módosította a területrendezési tervet, amely kizárná, hogy a jövőben környezetszennyező, egészségkárosító beruházások létesüljenek a városban.

 

 

 

Kevés a fiatal magyar jogász a Délvidéken

 

Kevés a fiatal magyar jogász a Délvidéken - hangzott el a Vajdasági Magyar Jogász Egylet újvidéki szaktanácskozásán. Az ottani magyar jogásztársadalom helyzetéről beszélgetett Nyilas Mihállyal, a vajdasági kormány alelnökével, az érdekvédelmi szervezet elnökével a Határok nélkül riportere.

 

 

 

Székelyföldön is meggyújtották az első gyertyát

 

Az egyházi év az adventi idővel kezdődik, pontosabban advent első vasárnapjával.  Székelyföldön szokássá vált, hogy a közösségek együtt gyújtják meg az adventi gyertyát.

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog