erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 11. 09.

 Határok nélkül

2017. november 8. – Kossuth Rádió

 Nincs minden veszve – legalábbis Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi farkcióvezetője szerint

Nincs minden veszve – legalábbis Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi farkcióvezetője szerint.

Másodszor is elutasította a szenátus közigazgatási szakbizottsága azt az RMDSZ-es törvénytervezetet, amely hivatalos ünneppé - a romániai magyar közösség ünnepévé nyilvánítatná március 15-ét.

 

A Délvidéki Golgota címmel tartottak tanácskozást Brüsszelben

A Délvidéki Golgota címmel tartottak tanácskozást Brüsszelben. Tőkés László európai parlamenti képviselő kezdeményezésére a vajdasági magyarokkal szemben 1944-45-ben elkövetett atrocitásoknak a feltárása volt a téma. A Balassi Intézetben megszervezett rendezvényen jelen voltak a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt vezetői és kutató történészek.

 

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem - 56 település 108 magyar középiskolájába népszerűsíti a következő hetekben az egyetem kínálatát

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem - 56 település 108 magyar középiskolájába népszerűsíti a következő hetekben az egyetem kínálatát. Bár nem cél a mindenáron való létszámemelés, az egyetem vezetősége azt szeretné, hogy a magyar diákok a magyar nyelvű képzést választanák.

 

A Rákóczi Szövetség 2004-ben Felvidéken indította az anyanyelven való tanulást támogató beiratkozási programját

A Rákóczi Szövetség 2004-ben Felvidéken indította az anyanyelven való tanulást támogató beiratkozási programját. Egyszeri ösztöndíjjal támogatja a tanulmányaikat magyarul kezdő gyermekek családjait. Néhány éve a Kárpát-medence szórványvidékeire is kiterjesztették a programot, így Temes megyébe is eljutottak a támogatások. Tegnap viszont rendkívüli esemény helyszíne volt a Temes megyei Végvár, ahol a testvértelepülés, Röszke felajánlásának köszönhetően a magyar tagozat minden diákja támogatásban részesült. Az ünnepi rendezvény után Lehőcz László először a Rákóczi Szövetség munkatársát, Pálinkás Barnabást szólaltatta meg.

 

Emléktáblát lepleztek le Rozsnyón

Emléktáblát lepleztek le Rozsnyón az 1956-os forradalom és szabadságharcban hősi halált halt Hollmann Gábor főhadnagy tiszteletére. Az emléktáblát a Magyar Politikai Foglyok Országos Szövetsége adományozta és Magyarország kassai főkonzulátusa támogatta az ünnepélyes táblaszentelést.

 

Jubilált a Vajdasági Szólótánc Fesztivál

Jubilált a Vajdasági Szólótánc Fesztivál. Immár 10. alkalommal tartották Horgoson. A versenyzők nemcsak Vajdaságból érkeztek, hanem az anyaországból is. Ennek és a hasonló rendezvényeknek köszönhetően a néptánc kultúra ápolása a Délvidéken is kimagasló eredményeket ért el, mondja Taba Csaba, a zsűri elnöke. Vele beszélget elsőként Németh Ernő.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog