erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 10. 06

Határok nélkül

2017. november 6. – Kossuth Rádió

 Győzött az MKP a magyar szavazatokért folytatott harcban a megyei választásokon

A Magyar Közösség Pártja fölényes győzelmével ért véget a megyei választás Dél-Szlovákiában. A párt 33 mandátumot szerzett, a Bugár Béla vezetette Most-Híd csak 9-et. Beszámoló a Felvidékről.

 

 

Ösztöndíjjal segítené a KMPSZ a Kárpátalján szórványban oktatókat

Súlyos a pedagógushiány Kárpátalján a magyar szórványoktatásban. A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség ezért most havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal próbálja a szórványba csalogatni a magyarul tanító pedagógusokat.

 

November 30-ig lehet pályázni a vajdasági magyar gazdaság- és térségfejlesztési program újabb pályázati kiírásaira

November 30-ig lehet pályázni a vajdasági magyar gazdaság- és térségfejlesztési program újabb pályázati kiírásaira. A támogatott ház- és földvásárlások iránt a legnagyobb az érdeklődés.

 

Beszélgetés Korhecz Tamással, a szerbiai alkotmánybíróság egyetlen magyar tagjával

Mindenképpen váltani szeretett volna Korhecz Tamás, aki 10 éven át votl a vajdasági kormány kisebbségi tárcavezetője, majd 4 éven át am agyar kisebbségi önkormányzat, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke. Ő az egyetlen magyar tagja a 15 főből álló szerbiai alkotmánybíróságnak.

 

Beszélgetés Szarka Felícsiával

Szakra Felícsia tanárnő sorsa sajátosan csángómagyar sors. Idén már másodszor adtunk hírt arról, hogy egy tanítónak leégett a háza. Előbb a Gyurka, most a Szarka családé.

 

A temesvári kohézió egyesület szüreti jótékonysági báljának hagyománya van

A temesvári kohézió egyesület szüreti jótékonysági báljának hagyománya van. Nemcsak a városból, a környező településekről, a megyei határain túlról és külföldről is ellátogatnak a rendezvényre.  

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog