erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 10.25.

Határok nélkül

2017. október 25. – Kossuth Rádió

A felvidéki Szencen 50 iskolakezdő részesült a Rákóczi Szövetség beiskolázási ösztöndíjában

A felvidéki Szencen 50 iskolakezdő részesült a Rákóczi Szövetség beiskolázási ösztöndíjában. A támogatást azok a szülők kapják, akik gyermeküket magyar nyelvű iskolába vagy osztályba íratják.

 

Kassán ünnepélyesen átadták a Magyar Jelenlét Házát

Kassán ünnepélyesen átadták a Magyar Jelenlét Házát, a Rovás polgári társulás új székházát. Létrehozását jelentős összeggel támogatta a Magyar Kormány. Az átadón részt vette Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

 

Magyar Klubot avattak Temesváron

Nemcsak Kassán, de Temesváron is magyar klubot avattak kedden az Új Ezredév központ új épületszárnyának alagsorában. A rendezvényen felolvasták azokat a verseket, amelyek a falakat díszítik.

 

A Reformáció 500. évfordulója jegyében adták át idén az Orbán Balázs díjakat

A három székelyföldi megye, Hargita, Kovászna és Maros megye tanácsa által alapított Orbán Balázs-díjat idén a Reformáció 500. évfordulója jegyében ítélték oda, olyan személyiségeknek, akik közösségépítő tevékenységükkel a szülőföldön maradást segítik elő.

 

Első ízben szervezik meg a Jávor napokat Aradon

Első ízben szervezik meg a Jávor napokat Aradon. Csütörtökön és pénteken helytörténeti előadásokkal és filmvetítésekkel emlékeznek meg a 115 született Jávor Pálra.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog